Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
„Építeni csak békében lehet”
Tovább bővült Sopron közlekedési infrastruktúrája, múlt héten ugyanis átadták az új buszfordulót a Virágvölgyi út végén. Fotók: Kóczán Bálint

A nyugdíjasok, kismamák, diákok ingyen utazhatnak a helyi buszokkal

„Építeni csak békében lehet”

| Kóczán Bálint | Panoráma

Új buszfordulót adtak át a Virágvölgyben, amely nagy segítséget jelent a családoknak. Dr. Farkas Ciprián polgármester kiemelte: tíz éve nem emelkedtek a menetjegyárak Sopronban.

Tovább bővült Sopron közlekedési infrastruktúrája, átadták ugyanis az új buszfordulót a Virágvölgyi út végén.

– A mögöttünk álló évtizedben és években jelentős fejlődés valósult meg a Virágvölgyben – mondta a helyszínen dr. Simon István alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője. – Nagy lépésekkel haladunk előre az útépítésben, a csapadékelvezetésben, a közvilágításban és egyéb közművek fejlesztésében, köszönhetően az itt élő emberek szorgalmának és az önkormányzatnak. Fejlődni, építeni azonban csak békében lehet. A háború mindent elpusztít, elvesz emberéleteket, anyagi javakat. Épp ezért becsüljük meg a békét, és ebből a szemszögből nézzük a Virágvölgyet is, így szemléljük a kis gyerekeket nagy táskákkal, amikor a buszváróba masíroznak és iskolába mennek!

Dr. Farkas Ciprián a helyszínen hangsúlyozta: Sopron közlekedési infrastruktúrája jelentős fejlődésen ment keresztül ebben az önkormányzati ciklusban. Magyarország kormányának támogatásával megvalósult az M85-ös gyorsforgalmi út, az északnyugati összekötőút, megépítették a parkolóházat, és folyamatos az úthálózat-fejlesztés is.

– A tömegközlekedés kapcsán el kell mondani, hogy tíz éve nem emeltünk menetjegyárakat – folytatta dr. Farkas Ciprián. – A nyugdíjasok, a kismamák, a diákok ingyen vehetik igénybe a tömegközlekedést Sopronban, amely költséghatékony és környezetbarát is.

Az eseményen dr. Józan Tibor, a Soproni Városszépítő Egyesület elnöke (felvételünkön középen) is részt vett, aki ötven éve virágvölgyi lakos, és úgy gondolja, példátlan fejlődésen megy keresztül a városrész.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Trianonra emlékeztünk

Trianonra emlékeztünk

2024. 06. 12.

– Trianon a példája annak, hogy mit veszíthet a magyarság, ha belekeveredünk egy újabb világháborúba – hangsúlyozta a nemzeti összetartozás napján tar...

Az írás határtalan

Az írás határtalan

2024. 06. 19. | Köves Andrea

A Vita élő időben című verseskötetéért, valamint teljes életművéért Rakovszky Zsuzsa kapta idén az Artisjus Irodalmi Nagydíjat. A Sopronban élő Kossut...