Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Fél az útra hirtelen kiugró állatoktól?

| Munkatársunktól | Panoráma

Megkérdeztük olvasóinkat.

Aknai Sándor: Több mint negyven éve vezetek, hivatásos sofőrként több millió kilométert tettem meg. Igen, tartani kell a vadbalesetektől, sokszor hiába a rutin és a tapasztalat, gyorsan megtörténhet a baj. Egyszer nekem is volt vadbalesetem, az autó eleje csúnyán összetört, de én szerencsére nem sérültem meg.


Makádi Richárd: Jómagam is észrevettem, hogy az utóbbi időben egyre több vad jelent meg a város körüli utak, illetve a 85-ös, 84-es főutak mellett. Szerte az országban sokat autózom, tudom, hogy vezetés közben nagyon oda kell figyelni. Már egy kisebb baleset is nagy károkat tud okozni, ráadásul ilyen esetekben nem fizet a biztosító.


Ocsák Eszter: Óvatosan vezetek, főleg azokon az útszakaszokon, ahol a vadveszélyre tábla hívja fel a figyelmet. Ilyenkor mindig lassítok, hiszen így baj esetén hamarabb meg tudok állni. Az is fontos, hogy tartsunk megfelelő követési távolságot. Vadbalesetem még nem volt, remélem, ezt a kényszertalálkozást a jövőben is elkerülöm.


Vass Mária: Mostanában már nem, de korábban én is sokat vezettem. Az erdős részeknél főleg szürkületkor nagyon oda kell figyelni, mert a fák közül, az árkon át bármikor előjöhet egy állat. Egyszer nekem is volt egy hasonló esetem: vad ugrott az autó elé. Szerencsére lassan haladtam, így még időben meg tudtam állni.


Kapcsolódó cikkek