Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Felújítások  a temetőben

Felújítások a temetőben

| Munkatársunktól | Panoráma

Jól látszik az el­­ke­­rü­­lő útról, hogyan szépül meg a Szent Mihály-temető kerítése. Emellett megújulnak a ravatalozó ablakai és a járda is.

– A napokban megkezdődtek a Szent Mihály-temető Stor­­no Ferenc út felőli kerítés be­­fe­­­­je­ző ütemének állagmegó­­vó munkálatai – tájékoztatta szer­­­­­­kesztőségünket Horváth Im­­re városplébános. A kivitelezési munka az úgynevezett „finomszemcseszórás”, tisztítás és a kőelemek szilárdítása után a fa­­lazat újrafugázásával folytatódik. A temetőkerítés felújítását és javítását a helyenként balesetveszélyes szerkezet is indokolta. A temetőfal állagromlását az is gyorsította, hogy korábban rossz anyagösszetételű fugázó- és javítóhabarcsot alkalmaztak.


Az 1912-ben készült ravatalozóba ólomkeretes dupla üvegablakok kerülnek szentírási idézetekkel. A Szent Mihály-temetőben néhány szakaszon új bi­­tu­­menes fedőréteget kapnak a járdák, és idén is készül újabb urnaoszlop.

A munkálatokkal járó kiadásokat a városplébánia saját költségvetéséből fedezi.

Kapcsolódó cikkek

Téglaüzenetek a múltból

Téglaüzenetek a múltból

2021. 06. 16. | Pluzsik Tamás

„Jegyezzétek meg magyarok, hogy az oroszok néhány év múlva visszajönnek uralni az országotokat!” – ez a cirill betűs felirat is olvasható a Kis János utcában lévő egykori OTI Rendelőintézet épületén. A téglába vésett üzenetek egy része pont 75 éve született.