Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Főszerepben a szépkorúak
– A hosszú élet titka a sok munka, a kevés pihenés, és néha bizony egy kicsit koplalni is kell – mondta a 105 éves Szijjártó Jánosné Klári néni. Fotó: Filep István

„Szeretettel és türelemmel kell mások felé fordulni”

Főszerepben a szépkorúak

| Munkatársunktól | Panoráma

Sopron legidősebb polgárát, Szijjártó Jánosné Klári nénit köszöntötte 105. születésnapján dr. Farkas Ciprián. Nemcsak őt, de az összes szépkorút ünnepelték városunkban az idősek világnapi rendezvényen.

31. alkalommal köszöntötték a szépkorúakat Sopronban – az idősek világnapja alkalmából ezúttal a Fagus Hotelben tartottak kulturális rendezvényt. A csütörtöki programon dr. Sütő Teréz, az Idősek Európa Háza Alapítványának elnöke köszöntötte az egybegyűlteket.

– Városunkban igyekszünk megóvni az időseket az elmagányosodástól. Tisztelet és becsület jár Önöknek, amiért felnevelték a generációnkat, és vigyáztak az országunkra – hangsúlyozta beszédében dr. Farkas Ciprián.

A program szórakoztató műsorral folytatódott.

105. születésnap

Nem mindennapi ünnepre gyűltek össze az evangélikus szeretetházban pénteken: 105. születésnapja alkalmából köszöntötte Szijjártó Jánosné Klári nénit dr. Farkas Ciprián. A polgármester átadta a miniszterelnök és az önkormányzat köszöntőlevelét is. Klári néni szomorúan jegyezte meg, hogy a híradóban állandóan a háborúról hall. – Ha az emberek mindenhol intelligens vezetőket választanának, máshol is béke lehetne, mint nálunk – mondta. Kifejtette, hogy a hétköznapokban embertársainkkal is fontos a békesség megtartása. – Nyugalommal, szeretettel és türelemmel kell mások felé fordulni.

A fiataloknak Klári néni azt üzente, tiszteljék szüleiket és az időseket, tanuljanak szorgalommal, hogy a társadalom hasznára válhassanak, és segítsenek a rászorulóknak. Szerinte a hosszú élet titka a sok munka, a kevés pihenés, és néha bizony egy kicsit koplalni is kell.

Szijjártó Jánosnénak egy lánya, egy fiú- és egy lányunokája van. Tanítónőként kezdte a pályafutását, később műszaki rajzolónak állt, majd térképészként, földmérőként is dolgozott, mielőtt visszatért a pedagógiához.

Kapcsolódó cikkek