Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Legyen biztonságban strandoláskor is!

Rendőrségi sorozat

Legyen biztonságban strandoláskor is!

| Czetin Zoltán | Panoráma

Forróság reggel, délben és este – a nyári meleget tényleg a strandon a legkönnyebb elviselni. Ugyanakkor fontos, hogy itt is figyeljünk: senki nem szeret az értékei nélkül hazaindulni, megsebesülni meg pláne nem…

A nyári vakáció a főszezon a magyar strandokon – sok család kimegy ilyenkor hűsölni a vízpartra, a gyerekek ugrálnak a vízben, a szülők egy része pedig a büfében lazul. Sopronban is megnő a forgalom az uszoda, valamint Tómalom környékén. Lényeges, hogy a közlekedők betartsák a szabályokat, a kijelölt parkolóhelyeket használják, a bicikliket zárják le.

– Az első és legfontosabb: az emberek biztonsága – kezdte Babella-Lukács Katalin rendőr őrnagy, a Soproni Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója. – Először is csak a kijelölt helyen szabad fürödni, nyílt vízen mindig maradjunk bóján belül! Fontos, hogy akik nem úsznak magabiztosan, azok használjanak védőfelszereléseket! A kisgyerekekre külön oda kell figyelni. Alkoholfogyasztás után senki ne vízibiciklizzen, csónakázzon, szörfözzön, de vitorlást sem lehet így vezetni!

A szakember szerint nyílt vízen nem szabad figyelmen kívül hagyni a viharjelzéseket, egy pillanat alatt megváltozhatnak az időjárási viszonyok.

– Minden évben elmondjuk, de soha nem elég: a törölköző nem védi meg a vagyontárgyakat – folytatta Babella-Lukács Katalin. – Szinte mindenhol van már széf, amelyet általában letéttel lehet használni. Vegyük igénybe! Illetve csak annyi pénzt és olyan értékeket vigyünk be a strandra, amelyek feltétlenül szükségesek. 

Kapcsolódó cikkek

Röviden

2022. 06. 22.

Hírek Sopronból és a városon túlról.

Elkezdődött a főszezon

Elkezdődött a főszezon

2022. 06. 29. | Huszár Judit

A tervek szerint július elsején, pénteken nyit a Lőver uszoda és a strand – Tómalmon pedig folyamatosan várják a látogatókat. Utóbbi fürdőhely vize ki...