Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

­Megduplázzák a pedagógus­béreket

| Panoráma

– Már februárban átlagosan 32,2 százalékos fizetésemelést kapnak a tanárok, az óvónők és a szakképzésben oktatók, jövőre újabb huszonegy százalékos emelés várható, összességében pedig 2022 és 2026 között a kormány megduplázza a pedagógusbéreket – közölte Gulyás Gergely a múlt csütörtöki Kormányinfón.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette: a kormány az európai gyakorlatot alapul véve korábban úgy döntött, hogy az orvosbérek harminchét százalékában határozza meg a szak­ápolói kereseteket. Ennek eléréséhez még húszszázalékos emelésre van szükség, a bérek ilyen arányú újabb növelésével március 1-től a szakápolók keresete átlagosan 715 ezer forint lesz.

Gulyás Gergely hangsúlyozta: bíznak abban, hogy a nyugdíjak és a nyugdíjszerű juttatások hatszázalékos emelése lényegesen magasabb lesz, mint az idei infláció.

A miniszter közölte: a múlt szerdai európai parlamenti vita mindenkinek világos képet adott: az Európai Bizottság is elismerte azokat a lépéseket, amelyeket a magyar kormány elsősorban az igazságszolgáltatás függetlenségéért tett, de a bizottság elnöke a további uniós források felszabadítását az LMBTQ- és a migrációs ügyekben tett változtatásoktól tette függővé.

– Több mint másfél millióan vettek részt a szuverenitás védelméről szóló, nemzeti konzultáción – ezt már Szentkirályi Alexandra közölte. Az íveket a válaszadók 84 százaléka postán küldte vissza.

(Forrás: mti)

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Az írás határtalan

Az írás határtalan

2024. 06. 19. | Köves Andrea

A Vita élő időben című verseskötetéért, valamint teljes életművéért Rakovszky Zsuzsa kapta idén az Artisjus Irodalmi Nagydíjat. A Sopronban élő Kossut...