Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megújuló parkerdei sétányok
Megújul az Ojtozi fasor burkolata, az erdei bútorokat kicserélik

A munkálatok várhatón szeptemberig tartanak, de az utak addig is használhatóak

Megújuló parkerdei sétányok

| P. Horváth László | Panoráma

A turisztikai vonzerőt növelő, a sportolási és a természetjárási lehetőségeket bővítő fejlesztések kezdődtek a Lövérekben és a Soproni Parkerdőben. Több sétaút is megújul, sportparkot és mókuserdőt alakítanak ki.

– A magyar kormány támogatásával, mintegy nyolcszázmillió forint értékben kezdődött fejlesztés a Lövérek városrészben, a Soproni Parkerdőben, valamint Balfon – jelentette be dr. Farkas Ciprián polgármester az Ojtozi fasoron tartott hétfői sajtótájékoztatón. (A balfi fejlesztésekről lapunk tizedik oldalán olvashatnak.) – A beruházás célja egy olyan új, gyógyturisztikai helyszín kialakítása, amely család- és vendégbarát körülményeket biztosít, erősítve a helyi turizmust és a soproni családok lehetőségeit a minőségi kikapcsolódásra.

A polgármester felidézte: az elmúlt években – és napjainkban is – soha nem tapasztalt fejlesztéssorozat történik városunkban. Elérte Sopront az M85-ös gyorsforgalmi út, elkészült a Lenck-villa, valamint a Szent Mihály-templom. Jó ütemben épül a parkolóház, a sportuszoda, valamint dolgoznak a Fertő tavi fejlesztésen is. A jövőben pedig újabb beruházások kezdődnek: indul a piac felújítása, a rendészeti központ és az ipari park kialakítása.

A parkerdei fejlesztésekről Abdai Zsolt, a körzet önkormányzati képviselője elmondta: elsőként az Ojtozi fasor újul meg. Új burkolatot kap az út, valamint a kihelyezett erdei bútorokat is kicserélik. Ezután a Printz-pihenőtől a Várisi útig haladó sétányon folytatják a munkát a szakemberek. Megszépül a zenepavilon környéke, itt egy kis piknikezőhelyet alakítanak ki. A Printz-pihenőnél pedig sporteszközöket helyeznek ki. A Károly-kilátó térségében is lesznek munkálatok: kialakítják a mókuserdőt, amelyben fitneszpark és játszótér is helyet kap, a városi KRESZ-park eszközeit pedig felújítjuk.

A munkálatok várhatóan szeptemberig tartanak. A sétautak ez idő alatt is látogathatók, de a kirándulóktól fokozott óvatosságot kérnek.

Erdők világnapja: Az erdei életközösség fontosságára és az erdőkkel kapcsolatos ismereteink bővítésének szükségességére hívta fel a figyelmet a Soproni Egyetem március 21-én az erdők világnapja alkalmából. Az intézmény a fenntarthatóságot állította képzéseinek középpontjába. Olyan felsőoktatási és kutatási bázis kiépítése kezdődött meg Sopronban, amely a természeti erőforrások, köztük az erdők hosszú távú kezeléséhez és hasznosításához teremti meg az alapokat. 

Kapcsolódó cikkek