Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Mézédes Tündérfesztivál

Június 11-én 10 órakor tartják a program ünnepélyes megnyitóját

Mézédes Tündérfesztivál

| Elek Szilveszter | Panoráma

Hétvégén méhek és tündérek lepik el az Erzsébet-kertet. Idén 15. alkalommal rendezik meg Sopron legnagyobb gyermekrendezvényét, a Tündérfesztivált.

– A Soproni Tündérfesztivált már 15. alkalommal rendezzük meg, de idén kap először előnevet – kezdte a programot ismertető múlt heti sajtótájékoztatót Szekeres Kriszta, a Pro Kultúra közművelődési munkatársa, a rendezvény főszervezője. – „Édes Tündérfesztiválnak” hívjuk, ugyanis idén a méz és a méhek lesznek a rendezvény középpontjában. Azt gondoljuk, hogy a méhek napjainkban hasonlóan különleges figyelmet érdemelnek, mint a gyermekek. Az idei fesztivál célja ezért az is lesz, hogy mindenki megbarátkozzon a szorgos, sárga-fekete rovarokkal.


A Erzsébet-kertben és a fesztivál térképén 77 helyszín várja majd a kicsiket és a nagyobbacskákat: szabadtéri játékok, interaktív feladatok, tündéri kuckók, pompás pagonyok és virágos ligetek.


– Június 11-én és 12-én igazi forgatag lesz itt, az Erzsébet-kertben, a 15. Soproni Tündérfesztiválra egész Sopron igazán büszke lehet – tette hozzá dr. Ragány Misa, a Pro Kultúra ügyvezető igazgatója. – Nagyon fontos számunkra a család mint közösség, ezért folyamatosan hívjuk életre az e köré fonódó rendezvényeket. Ezeknek az egyik alappillére a Tündérfesztivál.

A fesztivál ünnepélyes megnyitója szombaton 10 órakor kezdődik, a részletes programot megtalálják a Soproni Téma hivatalos Facebook-oldalán.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek