Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Nemzetközi jóganap
A legutóbbi soproni jóganapon több mint százan vettek részt. Fotó: Soproni Téma-archívum

Nemzetközi jóganap

| Köves Andrea | Panoráma

Sokszínű, ingyenes programokat szerveznek június 20-án, vasárnap a nemzetközi jóganap alkalmából az Erzsébet-kertben.

A jóga évről évre egyre népszerűbb mozgásforma, amely lehetőséget nyújt a test és a lélek harmonikus formálására. A szabadtéri program főszervezője, Jahn Krisztina invitálását jól ismert soproni jógaoktatók is elfogadták. A hagyományokhoz híven a rendezvényt idén is támogatja Sopron önkormányzata.

– Az esemény az Erzsébet-kerti zenepavilonnál 9 órakor egy rövid bemutatkozással kezdődik, amelyet egy közös meditáció és légzőgyakorlatok követnek – kezdte a főszervező. – 10 órától kis csoportokban jógázunk, az órákon teljesen kezdők, kicsik és nagyok is részt vehetnek. 11 órától gong- és hangtál-meditáción lazíthatnak a résztvevők. Az előző években is nagy volt az érdeklődés a henna testfestés iránt, így idén is meghívtunk egy soproni hennaművészt, de ínycsiklandó indiai ételeket is kínálunk.

Az indiai nagykövetség visszajelzése alapján az előző években a soproni jóganap volt a leglátogatottabb és legszínvonalasabb rendezvény Magyarországon, ahol több mint száz jógázó vett részt, most pedig még több embert várnak.

– Városunkban és környékén egyre többen jógáznak – tette hozzá Jahn Krisztina. – Akik először vesznek részt egy foglalkozáson, meglepődve tapasztalják, hogy nem is annyira könnyű mozgásforma. Kell egy kis erőfeszítés, hogy a jógapózokat több légzésig kitartsuk, vagy dinamikusan egyikből a másikba áramoljunk, és közben még a légzésünkre is figyeljünk.

A közös jógázáshoz, egyéb programokhoz a résztvevőknek szükségük lesz saját polifoam tornaszőnyegre vagy jógaszőnyegre és plédre.

Kapcsolódó cikkek