Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Oltások harmadik körben

| sopronmedia.hu | Panoráma

Nagy az érdeklődés a harmadik oltás iránt a Várisi úti oltóponton. Emellett folyamatosan zajlik az első és második körös vakcinák beadása városunkban.

Továbbra is gördülékenyen halad a koronavírus elleni védőoltások beadása Sopronban. Az iskolakezdés miatt a 12–15 éves korosztály oltása is felgyorsult a Várisi úti oltóponton.

– Az első oltásra soron kívül fogadjuk azokat az egészségügyi dolgozókat, akik még nem éltek az oltás lehetőségével – nyilatkozta a Sopronmédiának dr. Bodnár Judit infektológus, az oltópont vezető főorvosa. – Ezen kívül várunk bárkit, aki már érzi annak a súlyát, hogy rajta is múlik a vírus terjedése, és a saját, illetve mások egészsége érdekében is fel kell vennie az oltást. A szolgáltató szektorból is egyre többen jönnek. A tizenkét éven felüli kiskorúak szülei között vannak olyanok, akik már a nyár folyamán elkezdték beadatni gyermeküknek a vakcinát.

Mint ismeretes, augusztus 10-től nyílt meg a lehetőség a harmadik vakcina felvételére. – Akik az első oltást már megkapták, de a másodikkal nyaralás vagy egyéb okok miatt csúsztak, szintén jelentkeznek, oltásuk folyamatban van – tette hozzá dr. Bodnár Judit. 

Kapcsolódó cikkek