Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Orbán Viktor: Nyitnak a szolgáltatások, de csak védettségi igazolvánnyal

| MTI | Panoráma

Elértük a három és félmillió beoltottat, ezért szombat reggeltől kinyithatnak a vendéglátó egységek teraszai – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.

– A jövő hét közepén négymillió beoltottnál megnyitjuk a szolgáltatások széles körét azok számára, akiknek van védettségi igazolványuk – mondta Orbán Viktor. – Látogathatók lesznek a színházak, a zenés-táncos rendezvények, a mozik, az edzőtermek, az uszodák, a közfürdők, a könyvtárak, a kalandparkok, a vidámparkok, a cirkusz, valamint a sportesemények, és kinyithatnak a szállodák és az éttermek belső részei is. A szolgáltatásokat csak védettségi igazolvánnyal lehet majd igénybe venni.

A miniszterelnök hozzátettea, hogy a 18 éven aluliaknak nem kell védettségi igazolvány, így a már beoltott szülők gyermekeikkel együtt látogathatják ezeket a helyeket és eseményeket.

A kormányfő arról is szólt, hogy akik már az első vakcinájukat megkapták, rendkívül csekély eséllyel betegednek meg, így a gyerekek már biztonságban vannak, hiszen a pedagógusok nagy része is megkapta a az oltást. Orbán Viktor arra biztatott mindenkit, hogy regisztráljon a vakcinára, és fogadja el azt, amit felajánlanak számára, hiszen a lakosság fele már élvezheti jövő héten a beoltottság előnyeit.

Orbán Viktor elmondta: hamarosan elérünk arra a pontra is, hogy már mindenki be lesz oltva, aki regisztrált, és ha Magyarországon lesz még kellő számban vakcina, akkor a vakcinákat fel fogják ajánlani a nagyvilágban élő magyarok számára. A miniszterelnök arról is szólt, hogy a 16-18 éves korosztály beoltható Pfizer vakcinával, így el is különítenek számukra annyit, amennyi lehetséges a mostani körülmények között.

– Lépésről lépésre indítjuk újra az országot, ehhez pedig az szükséges. hogy a kormány cselekvőképes legyen, éppen ezért szeretnénk meghosszabbítani a kormány vészhelyzeti felhatalmazását. De amint erre nem lesz szükség, azt vissza fogjuk adni.

A kormányfő hangsúlyozta: hamarosan az Országgyűlés elé terjesztik a 2022-es költségvetést. Viszont a 2021-es költségvetést módosítani kellett annak érdekében, hogy minél inkább a gazdaság újraindítására tudjanak fókuszálni a költségvetéssel, sokkal jobban tudják szolgálni az újraindítást. 

Nagyon sok intézkedés megindult már, támogatásokat biztosítunk a családnak az otthonteremtéshez, kifizetjük a bértámogatásokat még májusra is, attól függetlenül, hogy a szolgáltatások kinyithatnak már akár áprilisban is – zárta Orbán Viktor.


Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...