Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Ország tortája jelölés

| Czetin Zoltán | Panoráma

A soproni Hoffer cukrászda tortája is bekerült a Magyarország tortája idei öt döntőse közé.

A Magyarország tortája verseny döntőjébe az Akali meggyes mandula, az Emile emlékére, a Sopron hűsége (Hoffer cukrászda, Sopron), a Boldog­asszony csipkéje és a Kékestető jutott.  

A Magyarország cukormentes tortája versenyben a Mandulatorta cukormentesen, az Eredendő bűn, a Körös-menti Egres, egy szintén Boldogasszony csipkéje névre keresztelt torta, valamint a Cukormentes Kicsi Gesztenye került a fináléba.

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Magyarország tortája versenyt, amely évről évre egyre népszerűbb.

– A tortánk olyan alapanyagokból készült, amelyek a versenykiírásnak megfelelően Magyarországhoz fűződnek – mondta Drávai Dávid, a Sopron hűsége megalkotója. – Soproniként gyerekkorunktól jelen van az életünkben a gesztenye, így ez lett az egyik fő összetevő, illetve van még a tortában mandula, csokoládé, fekete ribiszke. Június közepén a zsűri előtt még egyszer el kell készítenünk a tortát, ekkor újrakóstolják, ez után döntik el, hogy ki nyerte a versenyt.

Magyarország tortáját és Magyarország cukormentes tortáját augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először, de az ország számos cukrászdája árusítani fogja.


Kapcsolódó cikkek