Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Őrzi a ballagási képeket?

| Panoráma

Megkérdeztük olvasóinkat.

Egész Tamás:

A soproni Széchenyi-gimnáziumban tanítok, így sok tablót látok nap mint nap, jelentős részükön a saját fotóm is rajta van. Őrzöm a barátaimtól, ballagó osztályoktól kapott képeket, emlékszem, hogy ki milyen idézetet írt.


Sallai Árpád:

Sem a saját, sem szüleim, sem ismerőseim ballagási fotói nincsenek meg. Azért emlékszem, hogy az iskolában melyik folyosóra volt kifüggesztve az osztályom tablója, de miután elballagtam, már nem kerestem.


Radvánszki Bálint:

Szép emlékként él bennem a fotózás és a ballagás is. Fontos nekem a tabló, pontosan tudom, hogy az iskolában melyik folyosón van kifüggesztve. Sok ismerősöm adott a fotójából, nagy részét a mai napig magamnál tartom a pénztárcámban.


Stöckert Kálmán:

Bár már nagyon régen volt, még mindig jól emlékszem a tablófotózásra. Bizony, voltunk fiatalok is! A belvárosban sok iskola van, gyakran irigykedve nézem a mostani tizenéveseket. Ha a Jóisten megadja, lesznek ők is még ennyi idősek!


Kapcsolódó cikkek

Film a soproni hősökről

Film a soproni hősökről

2021. 10. 20. | Elek Szilveszter

Akik a hazára voksoltak – Sopron 1921 címmel forgatnak dokumentumfilmet a soproni népszavazásról és az azt övező eseményekről. A kultikus helyszíneken játszódó produkció helyi szakemberek és hagyományőrzők összefogásával valósul meg.

Bányapénz és sörtikett

2021. 10. 20. | Pluzsik Tamás

Unger Emil jutaloméremmel tüntették ki dr. Szemán Attila régész–történészt, a Soproni Múzeum Központi Bányászati Múzeumának főmuzeológusát. Az elismerést a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének Sopronban megrendezett vándorgyűlésén vette át a szakember.