Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Röviden

Röviden

| Panoráma

Hírek.

Előadássorozat az SNI-s gyerekekről

Április 18-án 16.30-kor tartják annak az ingyenes előadássorozatnak a második részét, amely a különleges bánásmódot igénylő gyerekekről szól. A soron következő alkalmon körbejárják, hogy milyen az SNI-s (speciális nevelési igényű) gyerekek helyzete a köznevelési intézményekben. A rendezvényeket a Család- és Gyermekjóléti Központ szervezi a Jereván-lakótelepen lévő kis házban (Révai Miklós u. 2.). Vendégeik között előadóként jelen lesznek a Bánfalvi Óvoda, a Deák Téri Általános Iskola, a ­Doborjáni Ferenc EGYMI, a Soproni Kozmutza ­Flóra ­EGYMI és a Tóth Antal EGYMI képviselői. A későbbi eseményeken pszichológus vendégelőadó is részt vesz majd, valamint szólnak a gyerekek fejlesztési lehetőségeiről is. A programra mindenkit várnak, igény esetén gyermekfelügyeletet is biztosítanak, melyet előre kell jelezni a +3630/234–8533-as telefonszámon.

Mert együtt a betegeknek is könnyebb…
Az elmúlt héten megtartotta szokásos havi összejövetelét az „Együtt Könnyebb” Daganatos Betegek Soproni Klubja a Balfi úti Idősek Otthonában. A 28 fős klub a Rákbetegek Országos Szervezetének tagja, és azért jött létre, hogy a hasonló egészségi problémákkal küzdők tapasztalatokat és tanácsokat oszthassanak meg egymással. Rendszeresen szerveznek kirándulásokat, kulturális programokat. A klubhoz bárki csatlakozhat (az is, aki betegséggel nem érintett) Buzgóné Ági (+3630/520–0167) vagy Hammer Tilda (+3630/364–6968) klubtagoknál. 

A szakmák világbajnokságára készül

Soproni siker született a szakmák világbajnoksága asztalos előválogatóján. Múlt héten ért véget a WorldSkills 2024 Lyon előválogató megmérettetése, amelyen Eszlinger Mátyás, a Roth-technikum diákja megszerezte az első helyezést, így részt vehet a verseny döntőjén. Itt dől majd el, hogy ki képviseli Magyarországot a világbajnokságon Franciaországban.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek