Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Sikeres LőVÉRkeringés
A családi napon a biztonságos közlekedésre is felhívták a gyerekek figyelmét. Fotó: Filep István

A családi nap vendége volt Koltai Róbert színművész is

Sikeres LőVÉRkeringés

| Munkatársunktól | Panoráma

Kicsik és nagyok vidáman zakatoltak – a vasút volt a központi témája az idei LőVÉRkeringés című családi napnak.

Az elmúlt szombaton harmadszor rendezték meg a családi napot a Lövérek városrészben. Ezúttal közlekedésbiztonsági játékokkal, ingyenes kisvasutazással, kézműves játszóházzal, bábszínházzal és mozdonyfüstös arckormozással is készültek a szervezők. A Lövérek családi napjának vendége volt Koltai Róbert, aki Utazós történetek címmel adott műsort párjával, Gaál Ildikóval.

– A Lövérek városrész családi napja először 2019 szeptemberében várta a soproniakat a KRESZ-parkban – közölte Szekeres Kriszta, a Lövérek közösségi mentora. – A mostani rendezvényt a GYSEV Zrt.-vel közösen szerveztük. Olyan programokkal és játékokkal készültünk, amelyek szorosan kapcsolódnak a vasúthoz. A közlekedésbiztonság fontosságára is felhívtuk a figyelmet. A nap zárásaként az Indul a bakterház című filmet tekintették meg az érdeklődők. A filmnek soproni kötődése is van, hiszen a banyát alakító Horváth Teri évekig Balfon élt, és halála után a településrész köztemetőjében helyezték örök nyugalomra. A restiben szilvásgombóccal is készültünk a látogatóknak.

A filmvetítés előtt Bolodár Zoltán, a Soproni Múzeum fotóadattárosa tartott retró képmutogatást, a vasúti lámpagyújtás történetét mutatta be a résztvevőknek. A közösségi felelősségvállalás jegyében pedig önkéntes véradásra várták a város polgárait.

Kapcsolódó cikkek

Film a soproni hősökről

Film a soproni hősökről

2021. 10. 20. | Elek Szilveszter

Akik a hazára voksoltak – Sopron 1921 címmel forgatnak dokumentumfilmet a soproni népszavazásról és az azt övező eseményekről. A kultikus helyszíneken játszódó produkció helyi szakemberek és hagyományőrzők összefogásával valósul meg.

Bányapénz és sörtikett

2021. 10. 20. | Pluzsik Tamás

Unger Emil jutaloméremmel tüntették ki dr. Szemán Attila régész–történészt, a Soproni Múzeum Központi Bányászati Múzeumának főmuzeológusát. Az elismerést a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének Sopronban megrendezett vándorgyűlésén vette át a szakember.