Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopron díszpolgára
Dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármester adta át a díszpolgári címet Babos Tímeának Fotó: Pluzsik Tamás

Babos Tímea átvette a legrangosabb városi kitüntetést

Sopron díszpolgára

| Pluzsik Tamás | Panoráma

Átvette díszpolgári címét Babos Tímea. A háromszoros páros világbajnok és kétszeres Grand Slam-győztes teniszezőnek dr. Farkas ­Ciprián polgármester, dr. Simon István és Csiszár ­Szabolcs alpolgármester adta át az oklevelet.

Versenyprogramja miatt nem a hűség napján, hanem múlt szombaton vette át díszpolgári kitüntetését Babos Tímea.

– A megtisztelő kitüntetés, hogy szülővárosom díszpolgára lettem, igen nagy lépés az életemben, a sportolói karrieremben – mondta városunk legfiatalabb díszpolgára. – Mindig is büszke soproni voltam, és bár a versenyprogramom miatt az év jelentős részét távol töltöm Soprontól, de ha tehetem, mindig hazajövök, így szó szerint: haza, Sopronba. Ez természetes is, hisz itt nőttem fel, itt kezdtem el sportolni, innen indult a karrierem.

Az elismerést dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármester adta át a sportolónak.

– Minden soproni büszke városunk kiváló sportolójára, Tímeára, aki fantasztikus eredményeivel, világra szóló sikereivel immáron rendszeresen címlapra kerül Sopron – hangsúlyozta dr. Farkas Ciprián. – Nagyon reméljük, hogy eredményes sportolói pályafutása még sokáig tart, amivel tovább öregbíti Sopron hírnevét.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek