Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szilveszterkor különösen figyeljünk házi kedvenceinkre!

Szilveszterkor különösen figyeljünk házi kedvenceinkre!

| sopronmedia.hu | Panoráma

A szilveszteri ünnepelés rémálommá az aggódó kutyatartók számára, hiszen kedvenceik a hirtelen zaj- és fényhatásokat akár valóságos sokként is megélhetik. Az állatok pánikba esve elmenekülhetnek otthonról és sajnos csak egy részük kerül haza.

A szilveszteri tüzijátékozás, petárdázás már szinte évtizedes hagyománnyá vált Magyarországon. Sok kutya számára azonban ezek a zajok rendkívül félelmetesek és menekülésre ösztönzik a megrémült négylábút. Fontos, hogy a megfelelő óvintézkedéseket idejében elvégezzük.

- Zárjuk be a kutyáinkat. Ha nem akarjuk bevinni a házba a kinti négylábút, akkor is biztosítsunk számára jól zárható helyet, legyen az garázs, pince vagy melléképület. A legjobb, hogy ha magunkhoz visszük be az állatot és mellette vagyunk. Amennyiben betegesen fél az állat, konzultáljunk az állatorvosunkkal, és kérjünk neki nyugtatót. Itt fontos megjegyezni, hogy humán gyógyszereket semmi esetre se ne adjunk az állatnak! – emelte ki  a sopronmedia.hu-nak Tölli-Molnár Beáta, a Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület elnöke. 

Ha mégis megtörtént a baj és elveszett a kutyánk, vegyük fel a kapcsolatot a helyi állatvédő egyesülettel. Küldjünk fényképet az állatról, írjuk le mikor, honnan veszett el, mit lehet tudni róla. A telefonszámunkat mindenképp adjuk meg, hogy értesíteni tudjanak, amennyiben valaki a nyomára akad.

A kijárási korlátozások az állatmentők munkáját is megnehezítik, nem tudnak éjszaka elindulni a menekülő állat keresésére, ezért idén kiemelten fontos, hogy gondoskodjunk arról, hogy kedvenceink biztonságban töltsék a Szilveszter éjszakát.

Kapcsolódó cikkek

Trianonra emlékeztünk

Trianonra emlékeztünk

2024. 06. 12.

– Trianon a példája annak, hogy mit veszíthet a magyarság, ha belekeveredünk egy újabb világháborúba – hangsúlyozta a nemzeti összetartozás napján tar...