Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

További enyhítések

| MTI | Panoráma

Nem kell maszkot hordani, kivéve a kórházakban és szociális intézményekben. Az 5,5 millió beoltott után tett engedmény óriási változást hozott az emberek életében. Sokan munkájuk kapcsán akár napi 10 órát is kénytelenek voltak maszkban tölteni.

Az új járványügyi szabályok hatálybalépésével a kötelező maszkviselés eltörlése mellett a védettségi kártyára is kevesebb helyen lesz szükségünk. Szabad lesz a belépés a vendéglátó üzletekbe, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekbe, és az előreváltott ülőhelyes nézőtérrel megrendezett kulturális rendezvényekre is.

Kapcsolódó cikkek

Film a soproni hősökről

Film a soproni hősökről

2021. 10. 20. | Elek Szilveszter

Akik a hazára voksoltak – Sopron 1921 címmel forgatnak dokumentumfilmet a soproni népszavazásról és az azt övező eseményekről. A kultikus helyszíneken játszódó produkció helyi szakemberek és hagyományőrzők összefogásával valósul meg.

Bányapénz és sörtikett

2021. 10. 20. | Pluzsik Tamás

Unger Emil jutaloméremmel tüntették ki dr. Szemán Attila régész–történészt, a Soproni Múzeum Központi Bányászati Múzeumának főmuzeológusát. Az elismerést a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének Sopronban megrendezett vándorgyűlésén vette át a szakember.