Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
További enyhítések a vendéglátóhelyeken, marad az ingyenes parkolás, tarthatnak lakodalmakat
Gulyás Gergely , Miniszterelnökséget vezető miniszter

További enyhítések a vendéglátóhelyeken, marad az ingyenes parkolás, tarthatnak lakodalmakat

| MTI | Panoráma

A koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések további enyhítését jelentette be a megyékre nézve a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön. Gulyás Gergely online sajtótájékoztatón közölte, a Pest megyei koronavírus-fertőzöttségi adatok közelebb állnak a vidékiekhez, ezért Pest megyét mostantól a többi megyével tekinti egy egységnek a kormány.

A miniszter a megyékre vonatkozó szükségessé vált enyhítéseket ismertetve hangsúlyozta, az 1,5 méteres védőtávolságra és az arc eltakarására vonatkozó szabályokat fenntartják, de a vendéglátóhelyek belső zárt részében (különösen étteremben, kávézóban, cukrászdában, büfében, presszóban) a tartózkodás megengedett. A szállodák és a panziók a megyékben fogadhatnak vendégeket – mondta.

Hozzátette, a vidéken érvényben lévő enyhített szabályozásokat visszaigazolta az élet, a lazítások nem vezettek a fertőzések tömegessé válásához. 

„Továbbra is a központi régióban, Budapesten van a legtöbb fertőzött. Ezeket az adatokat is folyamatosan értékeljük virológus, biológus, orvos szakemberekkel” – fűzte hozzá. 

A veszélyhelyzet végéig indokolt fenntartani az egész ország területén jelenleg érvényben lévő díjmentes parkolást – emelte ki a miniszter. 

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő arról számolt be, hogy vidéken és Pest megyében június 1-jétől 200 főig megtarthatók lesznek a lakodalmak.

Kapcsolódó cikkek