Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Ünnepelt a GYSEV

| Panoráma

A pandémia ellenére a GYSEV-nél az elmúlt vasutasnap óta számos olyan fejlesztés valósult meg, vagy indult el, amely vonzóbbá teszi a vasúti utazást.

A 71. Vasutasnap alkalmából a GYSEV Zrt. területi ünnepségeken köszöntötte munkatársait július 7-én, szerdán, Sopronban és Szombathelyen. Július 8-án, a Hotel Sopronban rendezték meg a GYSEV Zrt. Központi Vasutasnapi Ünnepségét, melyen többek között részt vett Dr. Juhász Roland, a Miniszterelnöki Kormányiroda vagyonpolitikáért felelős helyettes államtitkára, Tóth Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára, Dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere, Dávid Ilona, a GYSEV Zrt. elnöke, valamint Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

Az ünnepségen elhangzott: a GYSEV Zrt. működésében is komoly nehézséget okozott a pandémia, a cégcsoport öt munkatársát veszítette el a koronavírusos megbetegedés következtében. Ennek ellenére a vasúttársaság tudta biztosítani a folyamatos vasúti közlekedést mind a személyszállításban, mind pedig az árufuvarozásban. A cégcsoport vezetői külön köszönetet mondtak a munkatársaknak a példás helytállásért.

A pandémia ellenére a GYSEV-nél az elmúlt vasutasnap óta számos olyan fejlesztés valósult meg, vagy indult el, amely vonzóbbá teszi a vasúti utazást.

Tavaly októberre készült el a megújult Fertőszentmiklós-országhatár vonalszakaszt, jelentősen emelték ezáltal az FHÉV vonal színvonalát. Megújult és megszépült Fertőszentmiklósi és Kapuváron állomásépülete, Szombathelyen pedig új Utascentrumot avathattak.

Nyár elején megkezdődött a Kőszeg – Szombathely közötti vonal teljes rekonstrukciója, amely érinti vasúti pályát, valamint Kőszeg állomást és a vonal megállóhelyeit.

Csornán új parkoló készült, Sopronban megújult a személypénztár, emellett új InterCity bérletet vezetett be a GYSEV.

A Nagycenki Széchenyi Múzeumvasúton a Dmot elnevezésű, különleges és teljesen felújított motorkocsi várja az érdeklődőket, akik az idei szezontól a mozdonyműhelyben kialakított látogatóteraszról szemlélhetik testközelből a múzeumvasúti járműveket.

Néhány hete átadták azokat a különleges, közlekedésbiztonsági órisplakátokat, amelyek a Sopron-klingenbachi határnál hívják fel az autósok figyelmét a fénysorompók magyarországi jelzéseire és a vasúti átjárók veszélyeire. A GYSEV csatlakozott az 1921-es soproni népszavazás centenáriumi ünnepség-sorozatához, májusban útjára indult a Hűség-mozdony.

A GYSEV Zrt. áruszállító leányvállalata kiváló teljesítményét jól mutatja, hogy a pandémiás helyzet ellenére idén bejelenthették, hogy újabb villamos mozdonyt vásárol a GYSEV CARGO.

A Hotel Sopronban új konferenciaterem, felújított kültéri medence, új lakosztály és gyerekszoba várja a vendégeket.

A vasutasnapi ünnepségeken kitüntetéseket és elismeréseket adtak át a cégcsoport dolgozóinak. 

Kapcsolódó cikkek