Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
13. TÜNDÉRFESZTIVÁL.ka
A tündérfesztivál varázslatos helyszíne az Erzsébet-kert – itt rögzítették a meséket, zenés produkciókat is. Felvételünkön T. Horváth József, Jacsó Erika és Szarvas Anna. Fotó: Griechisch Tam

Idén sem marad el a közkedvelt viseletverseny, és kiállítás is lesz

13. TÜNDÉRFESZTIVÁL.ka

| Huszár Judit | Soproni fiatalok

Színes buborékok repülnek az Erzsébet-kertben, muzsikahang száll, élénk virágok tündökölnek – a tündérfesztivál hangulatát igyekeznek megidézni a szervezők.

A tündér bennünk él – így érzik ezt sokan: gyerekek és felnőttek is. Sopronban már hagyomány, hogy az ünnepi hetek keretében mesevilággá változik az Erzsébet-kert, idén tizenharmadszor tartották volna meg a tündérfesztivált. De a vírus közbeszólt...

– Nem akartuk a nyár végére vagy őszre halasztani a 13. Tündérfesztivált, hiszen még mindig bizonytalan a helyzet – kezdte Szekeres Kriszta, a program főszervezője. – Ráadásul a tündérfesztivál fő szereplői a soproni gyerekek – a városban és környékén működő művészeti csoportok mindig bemutatkozási lehetőséget kapnak tőlünk, de a jelenlegi helyzetben ők sem tudnak készülni.

A szervezők azonban nem szeretnék, ha tündérek és manók nélkül kezdődne a nyár, ezért – jobbára az interneten – június elején néhány „tündéri” meglepetéssel készülnek a kicsiknek és szüleiknek. Június 7-ig 17 verses, prózai és zenés produkció lesz látható és hallható a program facebook-oldalán.

– Megszólítottuk a soproni óvónőket, akik nagyon szívesen vállalták, hogy mesélnek a gyerekeknek, és nagy örömömre a tündérfesztivál megálmodója, Farkas Anikó és korábbi szervezőtársa, Martos Virág is elvállalta, hogy mesél – folytatta Szekeres Kriszta. – A Soproni Szimfonikusok is felajánlották, hogy közreműködnek, zenél Jacsó Erika, Szarvas Anna és T. Horváth József, de játszik majd a Drazsé együttes is.

Nem marad el a közkedvelt viseletverseny sem, csak éppen nem személyesen kell bemutatni az otthoni tündérruhákat és manókollekciót, hanem a fotókat a tündérfesztivál face­book-oldalán várják privát üzenetben, majd ezekre a közönség is szavazhat. A tündérfesztivál tervezett hétvégéjén, június 6–7-én az elmúlt évek fesztiválos képeiből nyílik szabadtéri fotókiállítás az Erzsébet-kertben. Hogy a gyerekek is jól lássák: alacsonyan lesznek majd a képek a fák tövében, bokrok alján, ahol a tündérek és a manók rejtőzködnek – úgyhogy mindenképpen érdemes lesz ezen a hétvégén a családoknak az Erzsébet-kertben sétálni egy nagyot.

Kapcsolódó cikkek