Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Versenyeken remekel

A Fáy legjobb helyesírója

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

A magyartanárának tett ígéretéhez híven Fülep Nikolett idén megnyerte az Implom József középiskolai helyesírási verseny megyei fordulóját, a Kárpát-medencei döntőn pedig a nyolcadik helyezést is sikerült megszereznie.


Fülöp Nikolett már végzős a Soproni Szakképzési Centrum Fáy András Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumának 12.K osztályában. A tollbamondások alapján eddig minden évben ő jutott tovább az osztályából az iskolai fordulóra, azt megnyerve pedig a technikum legjobbjaként a megyeire.

– Ahogy minden egyes forduló, úgy a döntő is online formában zajlott – mesélte Niki. – Elég nehéz volt, ugyanis a földrajzi nevek helyesírásán kívül elméleti ismereteket igénylő feladatok is voltak: helyesírási alapelveket, nyelvtani szabályokat kellett felismernünk. Én már a megyei első helyezéssel is nagyon elégedett voltam, ugyanis megígértem az osztályfőnökömnek és felkészítő tanáromnak, Végh Boglárkának, akit mindannyian nagyon szeretünk, hogy idén megnyerem a megyei Implomot. Később kiderült, hogy az egész Kárpát-medencéből én írtam az egyik legjobb tollbamondást, amiben nagy szerepe volt a helyzeti előnyömnek is, ugyanis a soproni népszavazásról szólt a szöveg.

A mosolygós és kedves lány már első osztályos kora óta tanul németül, ugyanis a Fenyő téri általános iskolába járt. A nyelvi előkészítő miatt választotta a Fáy két tanítási nyelvű osztályát is, ahol hamarosan két tantárgyból is német nyelven érettségizik, így megkaphatja a felsőfokú nyelvvizsgát is.

– Mindhárom helyen a kommunikáció és médiatudomány szakot jelöltem be, elsőként az ELTE-n – folytatta. – Később majd a médiában szeretnék elhelyezkedni egy olyan pozícióban, ahol emberekkel és szervezéssel foglalkozhatom. Most az érettségire készülök, és várom már a nyarat.

Niki szívesen fest a szabadidejében, a barátait többször meglepte már vászonképekkel. Sok sportágat kipróbált, a mozgás ugyanis az élete szerves része. Húga, Regina is a szakképzésben tanul informatika szakos osztályban, az öccse, Berci pedig egykori iskolájukba jár. Ahogy Niki és Regina is teljesen különbözőek, a cicáik is: Nikié a brit, rövid szőrű cica a legszívesebben lustálkodik, a húga menhelyről örökbe fogadott, fekete házimacskája pedig örökmozgó.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...