Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

A gyermekekért

| Soproni fiatalok

Tavaszi rendezvénysorozattal készül a Pedagógusok Soproni Művelődési Háza. A programokat rendhagyó módon a GYIK-ban tartják.

Az első tematikus nap (február 4.) címe „Olvass velünk!” – ezen a délelőttön bemutatkoznak a pedagógus művelődési ház csoportjai, délután pedig Varró Dániel Túl a Maszat-hegyen 2. című kötetének bemutatóján vehetnek részt az érdeklődők, valamit megnézhetik egyik mesejátékát.

Március 3-án a „Csináld magad!” programban délelőtt népművészeti foglalkozások lesznek, valamint megtekinthető a kalotaszegi cifraszoba-kiállítás. Délután mesejátékot rendeznek Mátyás királyról.

Április 7-én a „Túrázzunk együtt!” programon erdei túrákon vehetnek részt, ismeretterjesztő előadásokat hallgathatnak, a városnéző kisvonattal mehetnek az Erdő Házába az érdeklődők, és találkozhatnak Bartos Erikával is.

Május 11-én, szombaton, a „Dalolj, dalolj!” elnevezésű nap délutánján Halász Judit koncert lesz a GYIK Rendezvényházban, amelyre április 1-től válthatók regisztrációs jegyek.

Május 12-én a jubileumi, X. Sarkady Sándor Versmondó Versenyt rendezik meg óvodásoknak és kisiskolásoknak.

– Fontos számunkra, hogy a művelődési ház nyugdíjas pedagógusai is bekapcsolódhassanak valamilyen módon a rendezvényekbe, ezúttal a szervezésben segítettek – mondta Radicsné Varga Zsuzsanna, a Pedagógusok Művelődési Házáért Alapítvány kuratóriumi tagja.

A rendezvénysorozatot a soproni Városi Civil Alap támogatja. A programokra a belépés ingyenes. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Vonzzák a múlt kincsei

Vonzzák a múlt kincsei

2024. 02. 14. | Madarász Réka

Évek óta szép hagyomány városunkban, hogy a felsőoktatásban tanuló tehetséges fiatalokat támogatja az önkormányzat. A Széchenyi István Tanulmányi Öszt...