Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A Hunyadi-iskola tehetsége
Varga Gabriella országos 2. helyezést ért el a Bendegúz irodalmi és szövegértési versenyen. Fotó: Németh Péter

Varga Gabriella több országos versenyen is kiemelkedően szerepelt

A Hunyadi-iskola tehetsége

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Az idei tanévben Varga Gabriella volt az egyetlen olyan tanuló, aki megkapta a Hunyadi 1. díjat. A nyolcadikos lány nemcsak tanulmányi eredményével, hanem a közösség érdekében végzett tevékenységével is kiérdemelte az elismerést.

Varga Gabriella idén végzett a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskolában, és most követi a nővérét – akit már szintén bemutattunk újságunkban (Petra imád versenyezni, Soproni Téma, 2020. szeptember 23.) – a Berzsenyi Líceumba.

– Eddig heti öt órában németet tanultam, most viszont a nulladik angolos osztály felhoz egy olyan szintre, mintha nyolc évig tanultam volna ezt a nyelvet – mesélte mosolyogva Gabica. – Kedvenc tantárgyam a töri, az irodalom és a rajz. Rengeteget olvasok, főleg a fantasy és a nyomozós regényeket szeretem, nagy kedvencem A vadonjáró tanítványa és a Percy Jackson sorozat.

Büszke lehet Gabi a versenyeredményeire is: az idei tanévben országos 2. helyezést ért el a Bendegúz irodalmi és szövegértési versenyen. A feladat négy regény elolvasása volt, majd a versenyzők kaptak egy-egy részletet, és arra vonatkozó kérdésekre kellett válaszolniuk, amihez természetesen ismerni kellett az egész művet. Ugyanezen a versenyen történelemből a szintén előkelő 6. helyen végzett. A XXIX. Országos Evangélikus Hittanversenyen kiemelt aranyérmet kapott, 100 pontból 99-et ért el. Érdemes azt is megemlíteni, hogy az egyik bank Vigyázz, kész, pénz! című pénzügyi vetélkedőjén csapatával országos hatodik lett, ahogy azt is, hogy Gabi írt novellát az Így írok én… című irodalmi pályázat felhívására is.

– Szívesen vállalok közösségi szolgálatot, aktívan kiveszem a részem a papírgyűjtésből, a rendezvények megszervezéséből, bár az elmúlt másfél évben erre nem volt lehetőségem – folytatta. – Az idei online oktatást könnyebben viseltem, mint a korábbi lezárásokat, akkor ugyanis kicsit megviselt, hogy nem tudtam kimenni az utcára, találkozni a barátokkal.

A számos elfoglaltság mellett az ifjú hölgy már öt éve jár a Testvériség Néptáncegyüttes Kistestvérek gyermekcsoportjába, és négy éve fuvolázik a zeneiskolában. Német nyelvű istentiszteleteken rendszeresen hallhatják a játékát.

Kapcsolódó cikkek

Felpezsdítik a diákéletet

Felpezsdítik a diákéletet

2024. 03. 20. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium új diákelnöke csapatával – elődei lelkesedéséből és tapasztalataiból merítve – vág neki az előtte álló egy évnek....

Kicsi nagykövet lett…

Kicsi nagykövet lett…

2024. 03. 27. | Madarász Réka

A Magyarság KicsiNagykövete elnevezésű versenyen Katona Réka Johanna különdíjat érdemelt ki, és bekerült a mentorprogramba, ahol az idei versenyre kés...