Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A legjobb rendszergazda
Jókuti Zsolt évekig tanította Németh Noelt, a fiatalembert mindig is érdekelte az informatika. Fotó: Filep István

Németh Noelt felkérték, hogy maradjon iskolájában óraadónak

A legjobb rendszergazda

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

A Soproni SzC Vas- és Villamosipari Technikumának végzős diákja, Németh Noel közel hétszáz rendszergazdát megelőzve ért el első helyezést az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen.

Németh Noel már nagyon régóta érdeklődik az informatika iránt, ezért is jelentkezett a lövői, majd a fertőszentmiklósi általános iskola után a VasVilla rendszer- és alkalmazásüzemeltető-technikus szakára. Az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen (OSZTV) elért kimagasló eredményéért rendkívül hálás a tanárainak, Jókuti Zsoltnak, Makó Gábornak és Pozsgai Tamásnak.

– Az előválogatót még itt, helyben rendezték meg, amelyen majdnem hétszázan indultunk – mesélte Noel. – Ekkor még csak ikszelgetnünk kellett, de a váci válogatón, amelyre már csak tizenegyen jutottunk tovább, szóbeli rész is volt. A megmérettetés döntőjét szintén Vácon tartották, ez már csak gyakorlati feladatokat tartalmazott. Mivel legalább tíz perccel előbb végeztem, mint a többiek, és bíztam a tudásomban, nem lepett meg az első helyezés.


Noel a családjával Pusztacsaládon él, és a szabadidejében is szívesen programoz. Az első programját már 12–13 éves korában megírta, az utóbbi években pedig a webfejlesztésbe merült bele. Így a tudása az informatika több területére is kiterjed. Mivel az érdeklődési köre szerteágazó, sok minden mással is foglalkozik, például elektronikával, barkácsolással vagy éppen kerékpározással.

– Egyelőre nem tanulok tovább, hanem dolgozni kezdek – avatott be a jövőbeli terveibe. – Az osztályfőnököm, aki egyben az informatika munkaközösség vezetője is, felajánlotta, hogy maradjak az iskolánkban óraadónak. Emellett október óta dolgozom egy cégnél, amelynek a fő profilja irodahelyiségek bérbeadása olyan munkavállalóknak, akiknek nincs szükségük állandó helyiségre. Egyelőre nagyon tetszik ez a munka, hogy mi lesz később, az majd kialakul.

Kapcsolódó cikkek

Lelkes kis biológusok

Lelkes kis biológusok

2024. 05. 29. | Madarász Réka

Hatodik helyezést ért el a Soproni Széchenyi István Gimnázium háromfős csapata a nemzetközi Kitaibel Pál középiskolai biológiai és környezetvédelmi ta...

Rothos sikerek az OSZTV-n

Rothos sikerek az OSZTV-n

2024. 05. 29.

Három szakmában öt érem – a faiparosok, az erdész technikusok, valamint a környezetvédelmi technikusok is taroltak az országos szakmai tanulmányi vers...