Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A XXI. század iskolái
Három kisebb termet egybenyitottak, így alakítottak ki új oktatótermet a vendéglátó iskolában. Fotó és szöveg: Elek Szilveszter

Fiatalok oktatása

A XXI. század iskolái

| Soproni fiatalok

Jelentős fejlesztések valósultak meg a Soproni Szakképzési Centrum intézményeiben. A vendéglátó iskolában egy új oktatótermet, a Handler-technikumban pedig három új tantermet alakítottak ki.

Mintha egy étteremben, kávézóban lennének – a Soproni SzC Vendéglátó, Kereskedelmi Technikum új termében a diákok korszerű bútorok, konyhatechnológiai gépek segítségével sajátíthatják el a szakma alapjait. Három kisebb termet egybenyitottak, így alakították ki a helyiséget.


– Sokat dolgozunk azért, hogy olyan lehetőségeket kínáljuk Sopronban, hogy az Ausztriában dolgozó magyarok is meglássák a lehetőséget a saját hazájukban – emelte ki az oktatóterem átadóján dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere. – Ez a fejlesztés is ezt a célt szolgálja, hiszen általa még jobb képzést tudunk nyújtani a soproni szakembereknek.

– Ha vannak tanulóink és olyan felkészült tanáraink, oktatóink, akik módszertanban képesek megújulni, akkor már csak egy harmadik pillérre van szükség: olyan helyszínre, ahol a képzéseket magas színvonalon meg tudjuk valósítani – tette hozzá Kuntár Csaba, a Soproni Szakképzési Centrum főigazgatója.


Nemcsak a vendéglátóban, hanem a Handler-technikumban is jelentős fejlesztések történtek a közelmúltban: a főépület tetőterében 3 új termet alakítottak ki. Az új helyiségek sokoldalúak: alkotóműhelyek, kisebb rendezvények és csoportfoglalkozások is tarthatók bennük. A mostani beruházást az tette lehetővé, hogy a Nemzeti Foglalkoztatási Alap pályázati forrásából az intézmény teljes tetőszerkezetét felújították, a födémet pedig megerősítették.

Mindkét fejlesztést a Soproni Szakképzési Centrum saját forrásból finanszírozta, az új termeket a diákok már birtokba is vették.

Legfrissebb híreink a közösségi médián:

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...