Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
AFS: fogadócsaládokat keresnek Sopronban

AFS: fogadócsaládokat keresnek Sopronban

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Fáradhatatlanul munkálkodik azon az AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítvány, hogy minél több magyar diáknak legyen lehetősége külföldön részt venni egy család mindennapi életében, illetve azon is, hogy a Sopronba érkező külföldi diákoknak szeretetteljes, befogadó környezetet tudjanak biztosítani.

Az idei tanévben egy török, egy japán, egy indonéz, egy egyiptomi és egy hongkongi cserediák érkezett városunkba. Közülük hárman a Roth-technikumban, egy a Handler-technikumban, egy pedig a Széchenyi-gimnáziumban tanul. A fiatalok kivétel nélkül pozitív tapasztalatokról számoltak be: a mosolygós indonéz lány nem tagadta, hogy a Széchenyi nehéz iskola, és annak ellenére, hogy mindennap van matekórája, mégis könnyebben boldogul vele, mint otthon. Az egyiptomi fiú rengeteg új barátra tett szert, és hatalmas élmény volt számára, hogy életében először vadászaton vehetett részt. A japán lányt a régi épületek ragadták magukkal, és nagyon ízlenek neki a magyar ételek is.

– Augusztus végén mintegy 90 cserediák érkezik hazánkba – tudtuk meg Borosné Gréczy Zsanettől, az AFS Magyarország soproni körzetének elnökétől. – Két olasz diák számára már találtunk fogadócsaládot Sopronban, de még két–három fiatalt szeretnénk elhelyezni a városban vagy környékén. Várjuk azoknak a családoknak a jelentkezését, akik befogadnák őket.

Sopronból három diák tölti a következő tanévet külföldön: Kádár Laura az USA-t, Horváth Ábel, akit már bemutattunk újságunkban (Tehetséges zongorista, Soproni Téma, 2021. január 27.) Lettországot, Boros Alíz pedig Olaszországot választotta utazási célpontként. 

Kapcsolódó cikkek

Felpezsdítik a diákéletet

Felpezsdítik a diákéletet

2024. 03. 20. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium új diákelnöke csapatával – elődei lelkesedéséből és tapasztalataiból merítve – vág neki az előtte álló egy évnek....

Kicsi nagykövet lett…

Kicsi nagykövet lett…

2024. 03. 27. | Madarász Réka

A Magyarság KicsiNagykövete elnevezésű versenyen Katona Réka Johanna különdíjat érdemelt ki, és bekerült a mentorprogramba, ahol az idei versenyre kés...