Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Alkottak a handlerosok
Az Alkotó Diákok Tárlatát november 22-ig lehet megnézni a Handler-iskola aulájában Fotó: Németh Péter

Az iskola tanulóinak legszínvonalasabb munkái láthatóak az aulában

Alkottak a handlerosok

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Tizenkettedik alkalommal adnak ízelítőt az általuk tanult szakmákból a Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Szakképző Iskolájának diákjai. Az Alkotó Diákok Tárlata pénteken nyílt meg az intézmény aulájában.

Az iskola először 2007-ben, fennállásának 125. jubileuma alkalmából szervezett kiállítást tanulói legjobb alkotásaiból – az akkoriban indult képzőművészeti szakközépiskolai képzéshez kapcsolódóan. Az azóta hagyományossá vált tárlaton mindegyik képzési szakirány szerepel: a művészeti osztályosok (tervezőgrafikusok és díszítőfestők) többek között olaj-, pasztell-, akvarellfestményekkel, szénrajzokkal, egyedi és sokszorosított grafikai lapokkal adnak betekintést a tevékenységükbe. Láthatunk szé­pészek által alkotott frizurákat és sminkeket, faiparosok által előállított kisbútorokat, a szobafestők pedig teljes szakmai palettájukkal mutatkoznak be. A még csak 9. osztályos nőiruha-készítők csinos, hordható ruhákat állítanak ki, az informatikusok pedig emberszabású robotjaikkal kápráztatják el az érdeklődőket.

– A kiállítás alapgondolata, hogy bármilyen szakma gyakorlása alkotótevékenységet jelent, az értékteremtés egy fontos formája – tudtuk meg Kassainé Schmuck Vivien igazgatóhelyettestől. – Azért időzítjük minden évben novemberre a tárlatot, mert nem titkolt szándékunk, hogy az iskolaválasztás előtt állóknak kedvet csináljunk a Handlerhoz. Több mint 100 tanuló alkotásait lehet megtekinteni a külső és a belső aulában, amelyek alapján átfogó képet kaphatnak arról, hogy mit is lehet nálunk tanulni.

A kiállítást Kuntár Csaba, a Soproni Szakképzési Centrum főigazgatója nyitotta meg. Köszöntőt mondott Kósa Éva, az intézmény igazgatója.

A tárlat november 22-ig (péntek) tekinthető meg a Handler-iskola aulájában 9 és 18 óra között.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...