Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Általános iskolai beíratások rendje

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Sopronban a 2017. évi általános iskolai beíratások április 20-án és 21-én, csütörtökön és pénteken lesznek.

Mint arról lapunkban korábban már beszámoltunk, a szeptemberi tanévkezdéskor 650 első osztályos tanuló ülhet iskolapadba Sopronban. Fontos a beiratkozáskor: a személyes okiratok, így a lakcímkártya bemutatása mellett nyilatkozni kell arról, hogy a le­­endő első osztályos a város mely körzetében él életvitelszerűen. Ez jogszabályi kötelezettség.

A törvény szerint minden olyan gyermek, aki az adott év augusztus 31-ig betölti a hatodik életévét, iskolába mehet. Ha viszont abban az óvoda és a szülő is egyetért, egy évig halasztható az iskolakezdés. Mindez, szakértői vélemény alapján, további egy évvel meghosszabbítható.

A városban tizenegy általános iskola működik, ezek közül a Soproni Tankerületi Központ hét általános (köztük három speciális) iskolát, illetve egy tagintézményt üzemeltet és tart fenn január elsejétől. Emellett a városban megtalálható még kettő egyházi – egy evangélikus és egy katolikus –, valamint egy nemzetiségi fenntartású intézmény is. A beiratkozás szabályai – fenntartótól függetlenül – mindenkire egyformán vonatkoznak.

Kapcsolódó cikkek

Felpezsdítik a diákéletet

Felpezsdítik a diákéletet

2024. 03. 20. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium új diákelnöke csapatával – elődei lelkesedéséből és tapasztalataiból merítve – vág neki az előtte álló egy évnek....

Kicsi nagykövet lett…

Kicsi nagykövet lett…

2024. 03. 27. | Madarász Réka

A Magyarság KicsiNagykövete elnevezésű versenyen Katona Réka Johanna különdíjat érdemelt ki, és bekerült a mentorprogramba, ahol az idei versenyre kés...