Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Általános iskolák: beíratás

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

A soproni általános iskolákban április 15–16-án lesz a beiratkozás, a szülők 1️5 intézmény közül választhatnak.

– Aki teheti, digitálisan tegye meg a jelentkezést – hívta fel a figyelmet Marek János, a Soproni Tankerületi Központ igazgatója. – Természetesen a pandémiás helyzetben is lehetséges a személyes jelenléttel történő beiratkozás. Ezt azonban a Tankerületi Központ nem javasolja. A beíratást akkor is meg kell tenni, ha a gyermek a lakcíme szerinti körzeti iskolában kezdi meg tanulmányait. Amennyiben olyan intézményt választanak a leendő kisiskolásnak, amely nem állami fenntartású iskola, vagy a körzeten kívül esik, abban az esetben április 23-ig döntenek arról, hogy a gyermek felvételt nyert-e az adott intézménybe.

A beíratással kapcsolatos részletes információk az iskolák internetes oldalain érhetők el. 2021 szeptemberétől 777 kisgyerek válik tankötelessé városunkban, közülük 641-en kezdik tanulmányaikat. Térségünkből várhatóan huszonöt óvodából érkeznek gyermekek Sopronba.

Kapcsolódó cikkek

Élő emlékek

2021. 06. 16. | Huszár Judit

Felújították osztályfőnökük síremlékét, majd díjat alapítottak az 1962-ben a József Attila Leánygimnáziumban végzett egykori diákok.