Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Anna sokoldalú tehetség
Soós Anna szívesen indul tanulmányi és zenei versenyeken. Fotó: Németh Péter

Harmadikos kora óta zongoraórákra jár, de otthon gitározik és trombitál is

Anna sokoldalú tehetség

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Nemcsak az informatikában és a nyelvtanulásban jeleskedik Soós Anna, hanem nyitott a művészetekre is. Három hangszeren is játszik, verseket és novellákat ír, sőt, általános iskolája közösségi életében is tevékeny szerepet vállalt.

Soós Anna már hunyadis diákként számtalan versenyen vett részt: magyarból, matekból, történelemből, földrajzból, informatikából, énekből és hittanból. Kiemelkedő eredménynek tartja, hogy tavaly háromfős csapatával országos első helyezést ért el az evangélikus iskolák történelmi versenyén. A megmérettetésre Móritz Adrienn tanárnő készítette fel. A mosolygós lány két alkalommal is megkapta a Hunyadi-díjat. Az elismeréssel egyébként az iskolából elballagó diákokat szokták jutalmazni, Anna azonban annyira sok helyen „öregbítette” iskolája hírnevét, hogy már egy évvel korábban is odaítélték neki. A tehetséges ifjú hölgy most a Széchenyi-gimnázium emelt óraszámú angol nyelvi és informatikai innovatív osztályába jár.

– Az iskolaválasztásnál elsődleges szempont volt a különböző idegen nyelvek tanulásának lehetősége – mesélte Anna. – Németből van már egy középfokú nyelvvizsgám, úgyhogy most az angol mellett franciául tanulok. A járványhelyzet miatt 30–35 perces online óráink vannak. A hosszabb szünetek előnye, hogy tudjuk pihentetni a szemünket. Az osztálytársaimmal viszont mindössze két hónapunk volt arra, hogy megismerjük egymást. Ugyan neten keresztül igyekszünk tartani a kapcsolatot, de ez mégsem ugyanaz, mintha közösségben lennénk.

Anna harmadikos kora óta zongoraórákat vesz Gerhát Orsolya tanárnőtől a soproni zeneiskolában. Otthon tanult gitározni, két éve pedig a trombitával ismerkedik. Érzelmeit legszívesebben versekben fejezi ki, de ha egy-egy gondolatmenet nagyobb terjedelmet igényel, novellában örökíti meg. A kedves lány 2018-ban bekerült a Tutor Programba, ami segített neki elmélyíteni az önismeretét, és kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket. 

Kapcsolódó cikkek

Felpezsdítik a diákéletet

Felpezsdítik a diákéletet

2024. 03. 20. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium új diákelnöke csapatával – elődei lelkesedéséből és tapasztalataiból merítve – vág neki az előtte álló egy évnek....

Kicsi nagykövet lett…

Kicsi nagykövet lett…

2024. 03. 27. | Madarász Réka

A Magyarság KicsiNagykövete elnevezésű versenyen Katona Réka Johanna különdíjat érdemelt ki, és bekerült a mentorprogramba, ahol az idei versenyre kés...