Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Anyaság és orvosi hivatás
Fodor Hanna 10 évvel ezelőtt és napjainkban, családjával. A fiatal doktornő jelenleg gyesen van, de készül visszatérni a szakmájához – elsősorban a gyermekgyógyászat érdekli. Fotók: Soproni Téma-archívum és Filep István

Tehetségek 10 éve és napjainkban: Bemutatkozik Fodor Hanna

Anyaság és orvosi hivatás

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Sorozatunkban olyan fiatalok életét követjük nyomon, akiket 10 évvel ezelőtt már bemutattunk újságunkban. Fodor Hanna még a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának hallgatójaként nyerte el a Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíjat.

Mivel akkor éppen Németországban, a drezdai egyetemen tanult, nem tudtunk vele személyesen beszélni. Most viszont már Sopronban él.

– 2015 nyarán végeztem az egyetemen, majd Győrben gyermekgyógyász rezidensként kezdtem dolgozni – mesélte Fodor Hanna. – Meghatározó időszak volt ez számunkra. A férjemmel együtt jó barátokra találtunk, és csatlakoztunk egy ökumenikus házicsoporthoz, ahol mindig tudtunk lelkileg töltődni. Ádámmal 2016-ban házasodtunk össze, majd kétévenként születtek gyermekeink, Gellért, Sámuel és Mátyás.

Hanna nagy álma vált valóra azzal, hogy másfél évvel ezelőtt Sopronba költözött a család, ráadásul egyutcányira laknak attól a háztól, ahol felnőtt. Szívmelengető érzés találkozni a régi ismerősökkel: Gellért óvó nénijével, aki az övé is volt, illetve az egykori úszóedzőjével, akihez most babaúszásra járnak. Hanna ugyanis több mint tíz évig úszott, mielőtt az érdeklődése a zene felé fordult. Alkalmanként most is fuvolázik, főleg a gyerekeknek, de a Juventus Koncert Fúvószenekar jubileumi koncertjén, illetve a bánfalvi evangélikus gyülekezetben is zenélt együtt társaival.

– Négy éve gyesen vagyok, az anyai szerep nagyon fontos számomra – folytatta. – Közben elvégeztem egy kétéves egészségtudományi szakfordító–tolmács képzést, így nem szakadtam el az egészségügytől. Január óta egy szakmailag és emberileg is példaértékű házi gyermekorvos mellett tanulok heti egy-két alkalommal, hogy visszarázódjam a munkába. A gyermekgyógyászat érdekel elsősorban, de a jövőben az is fontos számomra, hogy a család és a munka egyensúlyát megtaláljam.

Áldott időszak ez Hanna számára: a férje grafikusként otthonról dolgozik, így rengeteget segít neki a szüleivel együtt. Az egykori tehetséges diák élvezi, hogy anyaként is ki tud teljesedni, miközben a tanulásra is jut ideje.

Kapcsolódó cikkek

Megyénk kicsi nagykövete

Megyénk kicsi nagykövete

2024. 04. 03. | Madarász Réka

Több mint ezer pályázó közül Kovács Eliza Gabriellát választották megyénk nagykövetének a magyarság kicsi nagykövete elnevezésű versenyen. A Petőfi-is...

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...