Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Bölcsődebővítés
Bővül a Százszorszép Bölcsőde – a munkák már megkezdődtek, a tervek szerint jövő szeptemberre készül el a két új csoportszoba Fotó: Filep István

A gyermek és a családok boldogulása az első

Bölcsődebővítés

| P. Horváth László | Soproni fiatalok

Új épületegyüttessel, benne 28 férőhellyel bővül a Százszorszép Bölcsőde. A munkák már elkezdődtek – jelentette be az elmúlt csütörtökön dr. Farkas Ciprián polgármester az építkezés helyszínén.

– A kormányzat politikájához hasonlóan a soproni önkormányzat számára is a gyermek és a családok boldogulása az első, ennek elengedhetetlen eleme, hogy a gyermekeink jó és korszerű körülmények között nevelkedhessenek – mondta dr. Farkas Ciprián polgármester Csiszár Szabolcs alpolgármester jelenlétében. – Magyarországon folyamatosan nő a gyermekvállalási kedv, ezért is fontos, hogy a korszerűsítések mellett új férőhelyekkel bővüljenek a soproni bölcsődék és óvodák. A Százszorszép Bölcsődében most egy új, különálló szárny épül. Az 1981-ben átadott létesítmény épületenergetikai felújítása három évvel ezelőtt valósult meg, ennek köszönhetően csökkent az üzemeltetési költség, így is hozzájárulva a környezetvédelmi adottságok javulásához.  

A mintegy 314 millió forintból megvalósuló fejlesztés eredményeképpen a Százszorszép Bölcsőde hamarosan egy új épületegyüttessel bővül. Az új létesítmény a két gyermekcsoport fogadására alkalmas csoportszobákat és a kiszolgáló, gazdasági funkciókat foglalja magában. Az új szárny összesen huszonnyolc új gyermek fogadására lesz alkalmas, a tervek szerint jövő szeptemberre készül el. A kivitelezés során új építészeti elemként szolgál majd az épület homlokzataihoz kapcsolódó fedett–nyitott, átmeneti teret alkotó, színes, játékos terasz és előtetőrendszer, mely egybefogja az épületrészeket.

A polgármester a sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy újabb öt évre Kocsis Zsuzsannát nevezték ki az Egyesített Bölcsődék vezetőjének.

– A Százszorszép Bölcsődében jelenleg három gondozási egységben 78 három évnél fiatalabb gyermeket gondozunk – tette hozzá Kocsis Zsuzsanna. – Örülünk, hogy a bővítés után újabb gyermekeket fogadhatunk.

Kapcsolódó cikkek