Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Bővült a kurucdombi óvoda
A tornaszoba mellett elkészült a foglalkoztató is a kurucdombi tagóvodában, a gyógypedagógusok, logopédusok a jövőben itt gyakorolhatnak a gyerekekkel. Felvételünkön Wernerné Menyhárt Nóra mu

Mintegy 30 millió forintot fordított a fejlesztésre az önkormányzat

Bővült a kurucdombi óvoda

| Huszár Judit | Soproni fiatalok

Több mint 50 négyzetméternyi területtel: tornateremmel, fejlesztőszobával, vizesblokkokkal bővült a kurucdombi tagóvoda. Régi álmuk vált valóra az óvónőknek és a gyerekeknek, akik már birtokba is vették az új helyiségeket.

Boldogan pattogtatták a labdát, másztak a bordásfalra a gyerekek a Kurucdombon. A Hermann Alice Óvoda Kurucdombi Tagóvodája a közelmúltban mintegy 50 négyzetméternyi területtel bővült, amit 30 millió forintból tettek rendbe.

– Az önkormányzat folyamatosan fejleszti a fenntartásában lévő óvodákat, bölcsődéket, iskolákat – mondta a helyszínen dr. Farkas Ciprián polgármester. – A Szarvkői utcai bölcsőde két csoporttal bővült, a katolikus egyház új bölcsődét épít a Halász utcában, itt pedig elkészült az új tornaterem, a fejlesztőszoba és a vizesblokkok. Mindez azért lényeges, hogy a gyermekeink korszerű, egészséges körülmények között tudjanak játszani, tanulni.

– Mindig öröm, ha a gyerekekre tudunk költeni, hiszen ők jelentik a jövőt – hangsúlyozta Pongráczné Várnai Mária, a körzet önkormányzati képviselője. – Fontos, hogy elkészült a fejlesztőszoba, nagy szükség volt rá.

Mint megtudtuk, az óvodába öt SNI-s (speciális nevelési igényű) kisgyermek jár, a logopédus pedig minden évben több nagycsoportossal gyakorol – nekik nagy segítség, hogy már külön helyiségben tudják tartani a foglalkozásokat.

– Régi álmunk vált most valóra, nagyon boldogok vagyunk – tette hozzá Nádasné Erdei Andrea, a Hermann Alice Óvoda óvodavezetője. – A közelmúltban szintén önkormányzati és szülői támogatással beszereltünk egy nagyméretű projektort, valamint folyamatosan szépítjük az óvoda udvarát, ahol például saját zöldséges, gyümölcsös minikertet is kialakítottunk.

– A Kurucdombon három csoportban 73 kisgyermek kezdi a következő oktatási évet. A tornaszobát mindannyian használják majd – folytatta Wernerné Menyhárt Nóra, a tagóvoda vezetője.

A helyszínen a polgármester megköszönte a dolgozók egész éves munkáját, külön kiemelve, hogy a soproni óvodák egész nyáron nyitva voltak, így segítve a koronavírus után munkába visszatérő szülőket. 

Kapcsolódó cikkek

Felpezsdítik a diákéletet

Felpezsdítik a diákéletet

2024. 03. 20. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium új diákelnöke csapatával – elődei lelkesedéséből és tapasztalataiból merítve – vág neki az előtte álló egy évnek....

Kicsi nagykövet lett…

Kicsi nagykövet lett…

2024. 03. 27. | Madarász Réka

A Magyarság KicsiNagykövete elnevezésű versenyen Katona Réka Johanna különdíjat érdemelt ki, és bekerült a mentorprogramba, ahol az idei versenyre kés...