Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Bravúros Hunyadis Mókusok
A Hunyadis Mókusok – álló sor: Wilfing Dávid, Kádár Lőrinc László, Kackstetter Léna, Kovács Anett Míra, Ács Regina, Pokker Huba Boldizsár, Csendes Dávid, ülnek: Bencsik-Nagy Bianka, Honti Júl

„Remek csapatunk volt, tökéletesen együtt tudtunk működni”

Bravúros Hunyadis Mókusok

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Több mint 70 indulóból értek el első helyezést a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola 7. osztályos tanulói az Állatkerti Alapítvány biológiaversenyén. A diákok izgatottan készülnek a Kölyökidő az állatkertben című vetélkedő tavaszi döntőjére.

Az alapítvány az általános iskolák hetedik–nyolcadik osztályos tanulóinak hirdette meg a versenyt, amelyre Palkovits Tamás testnevelés–biológia szakos tanár készítette fel a 7. osztályosokból szerveződött 10 fős csapatot, akikhez még egy tanuló csatlakozott.

– A megmérettetés november–decemberben tartott, és négy fordulóból állt – mesélte a tanár. – Mindegyik forduló tíz kérdést tartalmazott, melyek alapos kutatómunkát igényeltek, és a válaszokat interneten kellett elküldenünk. Voltak olyan kérdések, amelyekkel kapcsolatban eltérő álláspontot képviseltünk, ilyenkor ki-ki érvelt a saját válasza mellett, és végül demokratikus módon, szavazással döntöttünk.

A Hunyadis Mókusok egyetlen hibaponttal első helyen végeztek, holtversenyben egy tiszaújvárosi iskolával.

– Remek csapatunk volt, tökéletesen együtt tudtunk működni, amit bizonyítottunk is azzal, hogy bekerültünk a döntőbe – tették hozzá a diákok, akik már lelkesen várják a fővárosi végső fordulót. – Nagyon élveztük, hogy mindig összedugtuk a fejünket, és közösen jöttünk rá a megoldásra.

A döntőt a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az előre meghirdetett december 17-i dátum helyett tavasszal fogják megrendezni. Az első három helyezettet díjazzák, a főnyeremény pedig nem kevesebb, mint egy állatkerti osztálykirándulás szakmai vezetéssel, egy állatkerti veszélyeztetett állat „Arany fokozatú” örökbefogadása és a győztes nevét tartalmazó tábla kihelyezése az örökbe fogadott állat kifutójánál. 

Kapcsolódó cikkek

Felpezsdítik a diákéletet

Felpezsdítik a diákéletet

2024. 03. 20. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium új diákelnöke csapatával – elődei lelkesedéséből és tapasztalataiból merítve – vág neki az előtte álló egy évnek....

Kicsi nagykövet lett…

Kicsi nagykövet lett…

2024. 03. 27. | Madarász Réka

A Magyarság KicsiNagykövete elnevezésű versenyen Katona Réka Johanna különdíjat érdemelt ki, és bekerült a mentorprogramba, ahol az idei versenyre kés...