Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Családok és állatvédelem
A családi napon részleteket láthattak az érdeklődők a Vadak Ura című musicalből, amelyet nyáron játszanak a barlangszínházban. Fotó: Filep István

A gyerekek és a felnőttek is hasznos információkat kaptak

Családok és állatvédelem

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Közel ötszázan vettek részt az Állati jóó családi napon a Liszt-központban. A program célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az állatok, a természet, az erdő szeretetére, valamint a klímavédelem fontosságára.

Óriási medve, róka és vaddisznók is énekeltek a Liszt-központ előtt, valamint az épületben – a vasárnapi Állati jóó családi napon két minikoncertet is adtak a Soproni Petőfi Színház művészei, akik a Vadak Ura című musical népszerű dalait mutatták be. A gyerekek együtt énekeltek, táncoltak az állatbőrbe bújt színészekkel.


A családi nap programja pöttömszínházi előadással kezdődött, de felléptek a zeneiskolások is. – Játékos formában próbáltuk a gyerekek és szüleik figyelmét felhívni az állat- és természetvédelemre, hiszen a szemléletformálás így a leghatékonyabb – mondta Betuker Botond, a program szervezője. – Nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk, kicsik és nagyok is jól érezték magukat vasárnap. Igyekeztünk minél több partnert bevonni a programba, így itt voltak velünk az Erdő Háza, az Esterházy-palota Erdészeti Múzeum, a Fertő–Hanság Nemzeti Park munkatársai, a Soproni Egyetem AMI tanárai és diákjai, egy soproni méhész portékáit pedig megkóstolhatták a résztvevők. A Nemzeti Művelődési Intézet egy hungarikum játszóházzal készült, Tóth Gábor állati jó bemutatójában pedig láthattunk élő nyestet, görényt, rókát és kutyát is.


A program A klímatudatos Sopron városért nevű roadshow első állomása volt. A rendezvényen egyebek mellett mini lakossági fórumot, klímatudatosság-kvízt és szemléletformáló előadásokat tartottak.

A szervezők május 20-án a méhek világnapján újabb családi napra készülnek, illetve már gőzerővel dolgoznak a Tündérfesztivál előkészítésén, amelyet a tervek szerint június 11–12-én tartanak az Erzsébet-kertben. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek