Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Bemutatták szaktudásukat a Handler szakképző iskola diákjai

Divatgála az évszakok jegyében

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

A Handler-iskola nyolcvanöt fodrász-, kozmetikus- és nőiszabó-tanulójának részvételével tartották meg az elmúlt héten a Liszt-központban a divatgálát.

A Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Szakkép­­ző Iskolája tanulói a hu­­szonnegyedszer megrendezett divatgálán ismét szabadjára engedhették a fantáziájukat. A Liszt-központban készültek a látványosabbnál látványosabb frizurák, sminkek. A nőiszabó-tanulók a ruhákat már korábban megálmodták és megvarrták, így a bemutató előtt ők az utolsó simításokat végezték el. Az idei divatgála mottójának és témájának a négy évszakot választották.

A Liszt-központban készültek a sminkek, frizurák a gála előtt Fotó: Németh Péter

 – A rendezvény jó alkalom volt arra, hogy a fodrász-, kozmetikus- és nőiszabó-tanulók bemutassák sokoldalú munkájukat, felkészültségüket – közölte Kósa Éva, az intézmény igazgatója. – Ez­­zel a programmal a város és környéke általános iskolásainak is szeretnénk felhívni a figyelmüket ezekre a szakmákra. A ru­­hák nagy része a tanulók tervei alapján készült el, ezeket a nap zárásaként szintén az iskola tanulói mutatták be. A ruhákhoz illő frizurákat, sminkeket a fodrász és kozmetikus diákok alkották meg. Ez az alkalom versenyt is jelent tanulóink számára, amely során megméretik tudásukat, kreativitásukat, szakmai felkészültségüket. Úgy érzem, ennek az elvárásnak maximálisan megfeleltek.

Diáksiker

Szolnokon tartották meg az ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyét. Az országos megmérettetésen képző- és iparművészeti ismeretek tantárgyból a SSzC Handler Nándor Szakképző Iskolája 12. M osztályos tanulója, Gyöngyösi Judit második helyezést ért el. Részt vett még a versenyen Bánfarkas Laura, Csapó Adrienn, Fekete Zsófia, Gaál Krisztofer, Mészáros Anna is, akik az első 10-ben végeztek.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...