Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Doborjáni diáksiker

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Az Oktatási Hivatal felkérésére április elején a Doborjáni-iskolában tartották meg a tanulásban akadályozott tanulók nevelését, oktatását ellátó általános iskolák tanulói 42. Országos Komplex Tanulmányi Versenyének megyei fordulóját.

Az eseményre Csornáról, Győrből, Mosonmagyaróvárról, valamint Sopronból két iskolából érkeztek csapatok. A versenyt az egyéni matematikafeladatok megoldásával kezdték meg a tanulók, majd magyar irodalom, földrajz, történelem, életvitel, természetismeret tantárgyakból mérték össze tudásukat. Munkájukat háromtagú zsűri értékelte, melynek tagjai a helyi és vendég gyógypedagógusok voltak.

A hatodik osztályosok egyéni matematikaversenyét a Doborjáni-iskolában tanuló Hatt Erik nyerte meg. A hetedikesek viadalában Hajnal Gergő harmadik lett. A csapatversenyben összesítésben a Doborjáni-iskolások győztek. Így ők képviselik megyénket az országos döntőben.

Kapcsolódó cikkek

Felpezsdítik a diákéletet

Felpezsdítik a diákéletet

2024. 03. 20. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium új diákelnöke csapatával – elődei lelkesedéséből és tapasztalataiból merítve – vág neki az előtte álló egy évnek....

Kicsi nagykövet lett…

Kicsi nagykövet lett…

2024. 03. 27. | Madarász Réka

A Magyarság KicsiNagykövete elnevezésű versenyen Katona Réka Johanna különdíjat érdemelt ki, és bekerült a mentorprogramba, ahol az idei versenyre kés...