Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Egy művészlelkű íjászlány
Berta Bíborka hobbija az írás mellett az íjászkodás, a Lövér Íjász Egyesület tagjaként már versenyt is nyert. Fotó: Filep István

Berta Bíborka grafikus szeretne lenni, ezért szakkörre is jár

Egy művészlelkű íjászlány

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Vágyaimnak szárnyán című versével első helyezést ért el az Így írok én… irodalmi pályázaton Berta Bíborka. Az ötödikes lány igazi kis művészlélek: gitározik, dalszövegeket ír, és grafikusnak készül.

A Gárdonyi Géza Általános Iskola negyedikeseinek a figyelmét a tavalyi tanévben osztályfőnökük, Horváth Veronika hívta fel a pályázatra, melyre a gyerekek ott helyben meg is alkották műveiket.

– Az első két versszakot azonnal megírtam lelkesedésből, a másik kettőt viszont sokat korrigáltam – mesélte Bibi. – Emlékszem, hogy hétfő volt a leadási határidő, én pedig pénteken hazavittem a versemet, úgyhogy fejből diktáltam le a tanító néninek, hogy el tudja küldeni.

A kislány kedvenc tantárgya a rajz, ha teheti, alkot: fest, vagdos – ami éppen adódik. Most a macskájuknak készítettek fekhelyet.

– Szamóca egy igazi kópé – folytatta mosolyogva. – Imád rohangálni az esőben, annyira szereti a vizet, hogy a legszívesebben a kádba is bemászna mellénk Izával. Korábban volt egy hörcsögünk is.

Izabella Bibi 5 évvel fiatalabb kishúga, akit ő nevezett el egy mesebeli karakter alapján. Arra egyáltalán nem számított, hogy versével ő lesz a kategóriája győztese. Ha sejtette volna, hogy ilyen rangos megmérettetésről van szó, talán nevezni sem mert volna. Arra a kérdésünkre, hogy mi szeretne lenni, ha nagy lesz, határozottan felelt: grafikus.

– Az egyik osztálytársam apukája grafikus, és a projektnapon beszélt nekünk a hivatásáról – magyarázta. – Akkor kaptam kedvet. Szakkört is tart nekünk, ahol nagyon szép dolgokat csinálunk.

Bibi nagypapája korábban egy zenekarban gitározott és énekelt. A kislány tőle tanul a hangszeren játszani, és ha jön az ihlet, dalszövegeket is ír. Másik kedvenc elfoglaltsága az íjászkodás, ugyanis a Lövér Íjász Egyesület tagjaként már versenyt is nyert.


Berta Bíborka:

Vágyaimnak szárnyán

Álmaimnak szigetén

Sok-sok régi emlék.

De a régi már ósdi

Újakra van szükség.

Teliholdas este,

Pihe puha ágy.

Álmomban egy éjjel

Fehér sólyom szállt.

Felkapott lábával,

Vitt messze-messze.

Ódon idők régi vára,

Mily nagy vágyam vagy te.

Kinéztem ablakodon

S elém tárult éked,

Úgy ragyogott fel mosolyom

Mint száz csillag az égen.

Kapcsolódó cikkek

Felpezsdítik a diákéletet

Felpezsdítik a diákéletet

2024. 03. 20. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium új diákelnöke csapatával – elődei lelkesedéséből és tapasztalataiból merítve – vág neki az előtte álló egy évnek....

Kicsi nagykövet lett…

Kicsi nagykövet lett…

2024. 03. 27. | Madarász Réka

A Magyarság KicsiNagykövete elnevezésű versenyen Katona Réka Johanna különdíjat érdemelt ki, és bekerült a mentorprogramba, ahol az idei versenyre kés...