Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Egyedülálló sikersorozat
Horváth Violetta történelemtanár és Bodnár Mihály – közösen készültek fel a legutóbbi megmérettetésre is. Fotó: Filep István

Egyedülálló sikersorozat

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

A széchenyis Bodnár Mihály kétszer egymás után megnyerte az országos történelmi versenyt. A példa nélküli eredményt idén sikerült tetéznie azzal, hogy a Savaria történelemversenyen is első helyezést ért el.

Bodnár Mihályról utoljára annak apropóján írtunk újságunkban, hogy még kisgimnazistaként kétszer is megnyerte az általános iskolások legrangosabb történelemversenyét (Misi történelmet írt, Soproni Téma, 2022. május 11.). A fiú azóta már 9.-es, így indulhatott a középiskolásoknak meghirdetett Savaria történelemversenyen is, ahol mintegy 3000 indulót maga mögé utasítva végzett az első helyen.

– Az elsőfordulós feladatlapot még az iskolában írtuk, ahonnan legalább hetvenszázalékos eredménnyel juthattunk tovább a megyeire – mesélte. – Innen már csak a top 16 mehetett tovább az országos fordulóra, amit Szombathelyen, a Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központban rendeztek. A feldolgozandó témakör fordulóról fordulóra bővült: a döntőre már az egyetemes történelmet egészen az ókortól a középkor végéig, a magyar történelmet pedig a kezdetektől Nagy Lajos 1382-ben bekövetkezett haláláig át kellett néznünk.

Misi erre a versenyre is a történelemtanárával, Horváth Violettával készült a megadott szakirodalom alapján. Az alapot a kerettantervi témakörök jelentették emelt szinten, melyet további könyvek és könyvrészletek egészítettek ki. A tanárnő szerint Misi kimagaslóan jó képességű, rendkívül szorgalmas és alázatos. Ez a sikerének a kulcsa.


A fiú nem mondható fanatikus történésznek, aki naphosszat a könyveket bújja. Szerteágazó az érdeklődési köre: amellett, hogy jeles tanuló, dzsúdózik, horgászik, és még számos más hobbija is van. Azon még morfondírozik egy keveset, hogy jövőre is indul-e a Savarián, de az biztos, hogy tizenegyedikben benevez az OKTV-ra. 

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...