Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Egyetemi tanévnyitó
A tanévnyitón ünnepélyes esküt tettek az egyetem elsőéves hallgatói. Fotó: Filep István

Egyetemi tanévnyitó

| Soproni fiatalok

Megtartották a Soproni Egyetem központi tanévnyitóját. Az ünnepélyes eseménynek ezúttal is a Lámfalussy Sándor közgazdaságtudományi kar adott otthont.

A tanévnyitón prof. dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora elmondta: közel ezer hallgató kezdi meg tanulmányait a Soproni Egyetemen, köztük 120 külföldi.

– A modellváltás után sok szempontból érezhető az előrelépés az intézményben. Gondolhatunk itt a bérrendezésre, oktatástechnológiai és informatikai fejlesztésekre is, de további beruházások is várhatóak majd – tette hozzá Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár, a Soproni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának tagja.


Dr. Farkas Ciprián polgármester beszédében hangsúlyozta: az ország és Európa soha nem látott problémákkal áll szemben, ebben a helyzetben felértékelődik a tudás, a szorgalom és a széles látókör szerepe.

Az eseményen kitüntetéseket is átadtak. Pro Universitate Soproni­ensis Emlékérmet kapott át dr. Pacsay-Tomassich Orsolya, a Magyar Diplomáciai Akadémia elnöke és dr. Somogyi Norbert, Magyarország Párizsi Nagykövetségének tudományos és technológiai attaséja. Soproni Egyetemért Emlékérmet vett át Árendás György ügyvivő szakértő. Címzetes egyetemi docens kitüntetéssel díjazták Szentpéteri Sándort, az Erdészeti Fejlesztéspolitikai és Innovációs Főosztály főosztályvezetőjét.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Felpezsdítik a diákéletet

Felpezsdítik a diákéletet

2024. 03. 20. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium új diákelnöke csapatával – elődei lelkesedéséből és tapasztalataiból merítve – vág neki az előtte álló egy évnek....

Kicsi nagykövet lett…

Kicsi nagykövet lett…

2024. 03. 27. | Madarász Réka

A Magyarság KicsiNagykövete elnevezésű versenyen Katona Réka Johanna különdíjat érdemelt ki, és bekerült a mentorprogramba, ahol az idei versenyre kés...