Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Először Széchenyi-ösztöndíjas
Tama Kristóf a Széchenyi-ösztöndíjat a napi megélhetésre fordítja. Fotó: Filep István

Tama Kristóf harmadéves a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogi Karán

Először Széchenyi-ösztöndíjas

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Évek óta szép hagyomány városunkban, hogy a felsőoktatásban tanuló tehetséges fiatalokat támogatja az önkormányzat. A Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíj öt nyertese közül az egyik Tama Kristóf.

Tama Kristóf 2023-ban érdemelte ki először városunk támogatását, ám a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat erre a tanévre már másodszor kapta meg.

– A Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda–Bölcsődében érettségiztem, és mivel a magyart és a törit szerettem leginkább, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogi Karára esett a választásom – mesélte Kristóf. – Most vagyok harmadéves. Eddig ez a tanév tűnik a legnehezebbnek, ugyanis rengeteg új tantárgyunk van, ráadásul nem is egyszerűek, például munkajog, pénzügyi jog és nemzetközi jog.

Kristófnak ennek ellenére mindegyik vizsgája ötösre sikerült. Elmondta, hogy még az első félévben szerzett egy négyest, azóta viszont nem volt ötösnél rosszabb jegye. Muszáj folyamatosan tanulnia, hiszen a szorgalmi időszakban szinte minden héten írtak egy zárthelyi dolgozatot, a vizsgaidőszakban pedig öt vizsgája volt.

– Albérletben élek Budapesten, a Széchenyi-ösztöndíj havi 52.000 forintos összegét a napi megélhetésemre fordítom – tette hozzá. – Ami a jövőbeli terveimet illeti, az ügyvéd, az ügyész és a bírói hivatás közül egyelőre a legutóbbi áll a legközelebb hozzám, de még bármi lehet, hiszen jogász végzettséggel sok területen el lehet helyezkedni.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Biológiából országelső

Biológiából országelső

2024. 06. 12. | Madarász Réka

Két biológiaversenyen is rangos helyezést ért el Grieszler Gellért, aki szereti a kémiát is, így az is elképzelhető, hogy később az orvosi pályát vála...

A legkisebb olimpikonok

A legkisebb olimpikonok

2024. 06. 12.

Összesen 17 soproni és környékbeli óvoda közel 200 gyermekkel vett részt az idei oviolimpián.