Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Érzékenyítő program
Holzleiter Fanni, Mosolyka Fotó: leczovics zsolt

Érzékenyítő program

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Az Adj egy ötöst! pályázat keretében exkluzív programokat és előadást szerveztek fogyatékossággal élőkkel a Hunyadi-iskolában.

A Salva Vita Alapítvány pályázata egy olyan érzékenyítő program, amelynek célja, hogy a diákok személyes élményeken keresztül megismerkedhessenek fogyatékossággal élő emberekkel.


– A soproni Sólymok kerekesszékes kosárlabdásai jó példaként szolgálnak a gyerekeknek, hiszen nem azon sajnálkoznak, hogy mi hiányzik az életükből, hanem annak örülnek, amijük van – mondta Palkovits Tamás, a Hunyadi tanára. – Meghívtuk a csapat tagjait egy közös áhítatra és beszélgetésre, ahol hallhattunk az életükről, terveikről, nehézségeikről.


A nap másik sztárja Holzleiter Fanni, Mosolyka volt. Miután izomsorvadást diagnosztizáltak nála, egész életével, blogbejegyzéseivel és Te döntesz című könyvével azt igyekszik közvetíteni, hogy a pozitív hozzáállás akár a leglehetetlenebbnek tűnő helyzeteken is átsegítheti az embert.

Kapcsolódó cikkek

Felpezsdítik a diákéletet

Felpezsdítik a diákéletet

2024. 03. 20. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium új diákelnöke csapatával – elődei lelkesedéséből és tapasztalataiból merítve – vág neki az előtte álló egy évnek....

Kicsi nagykövet lett…

Kicsi nagykövet lett…

2024. 03. 27. | Madarász Réka

A Magyarság KicsiNagykövete elnevezésű versenyen Katona Réka Johanna különdíjat érdemelt ki, és bekerült a mentorprogramba, ahol az idei versenyre kés...