Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Érzékenyítő program
Holzleiter Fanni, Mosolyka Fotó: leczovics zsolt

Érzékenyítő program

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Az Adj egy ötöst! pályázat keretében exkluzív programokat és előadást szerveztek fogyatékossággal élőkkel a Hunyadi-iskolában.

A Salva Vita Alapítvány pályázata egy olyan érzékenyítő program, amelynek célja, hogy a diákok személyes élményeken keresztül megismerkedhessenek fogyatékossággal élő emberekkel.


– A soproni Sólymok kerekesszékes kosárlabdásai jó példaként szolgálnak a gyerekeknek, hiszen nem azon sajnálkoznak, hogy mi hiányzik az életükből, hanem annak örülnek, amijük van – mondta Palkovits Tamás, a Hunyadi tanára. – Meghívtuk a csapat tagjait egy közös áhítatra és beszélgetésre, ahol hallhattunk az életükről, terveikről, nehézségeikről.


A nap másik sztárja Holzleiter Fanni, Mosolyka volt. Miután izomsorvadást diagnosztizáltak nála, egész életével, blogbejegyzéseivel és Te döntesz című könyvével azt igyekszik közvetíteni, hogy a pozitív hozzáállás akár a leglehetetlenebbnek tűnő helyzeteken is átsegítheti az embert.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...