Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Faggasd a nagyit!

Faggasd a nagyit!

| Soproni fiatalok

Ismét kifaggatták a nagyszülőket – átadták a Soproni Múzeum Macskakő gyermekmúzeuma által meghirdetett Családi legendárium pályázat nyerteseinek díjait.

Idén 19 pályamű érkezett a megmérettetésre, Sopronon kívül még Budapestről, Szegedről, Nagyvázsonyból és a Vajdaságból is kaptak írásos és videós munkákat a szervezők. A díjazott tanulókat ­Juhászné Sebestyén Andrea, a Széchenyi-gimnázium magyartanára méltatta, az okleveleket és ajándékokat Martos Virág, a Macskakő múzeumpedagógusa adta át.

A 7–12 évesek kategóriájában az első helyet megosztva Simon Péter, a nagyvázsonyi Kinizsi- és Biczó Flórián, a Hunyadi-iskola diákja, a második helyet pedig Stréhn Zsófi, a Deák Téri Általános Iskola tanulója szerezte meg.

A 13–18 évesek kategóriájában az első helyezett Hatos Márk, a Fáy-technikum tanulója, a második Bálint Német Bence, a vajdasági Kosztolányi-gimnázium növendéke, a harmadik pedig Sztahovszky Dániel, a Szent Orsolya-gimnázium diákja lett. Dicséretben részesült Simon Petra (Berzsenyi-gimnázium), Bagdi Oszkár (szegedi Radnóti-gimnázium) és Sebestyén Emma (Szent Orsolya-gimnázium).

A dobogósok olyan társasjátékot kaptak, amellyel a fiatal generáció tagjai játékosan tanulhatnak a múltról a szüleik és nagyszüleik segítségével. A különdíjasokat könyvutalvánnyal díjazták. A nyertes pályamunkák hamarosan megtekinthetőek lesznek a Macskakő oldalán.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Angyalszívvel írt novellák

Angyalszívvel írt novellák

2024. 06. 05. | Köves Andrea

Angyal – ezt a becenevet kapta olvasóitól Tóth Szilvia. A soproni alkotó novelláinak egyik főszereplője Angyal, a képzeletbeli bűbájos figura. Ez az e...

A legjobb asztalosjelölt

A legjobb asztalosjelölt

2024. 06. 05. | Madarász Réka

Ötödik helyezést ért el a Junior Skills versenyen a Handler-technikum 10. osztályosa, Németh Dávid, aki faipari technikusokkal mérte össze a tudását....