Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Fanni németül vitázott

Fanni németül vitázott

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Mint arról lapunkban beszámoltunk, szeptember közepén Pozsonyban rendezték meg a német nyelvű vitavetélkedő nemzetközi döntőjét.

Az elődöntőbe huszonnégy versenyzőből nyolcan kerültek be, köztük Balázs Fanni, a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium 12. C osztályos tanulója és egy budapesti fiú. (Fannit korábban az „Így írok én…” című irodalmi pályázat novella kategóriájának nyerteseként már bemutattuk újságunkban.) 

– A pozsonyi megmérettetést megelőzte egy egyhetes drezdai tréning, amelyen felkészítettek minket a versenyre – tudtuk meg Fannitól. – A majdnem egyhetes vetélkedő tréningnappal kezdődött. A második napon még mind a huszonnégyen indultunk. Két kérdésről kellett ütköztetnünk a véleményünket: „Betiltsák-e az egyszer használatos műanyag termékeket?”, illetve „Betiltsák-e a szexuális tartalmú reklámokat?”. A helyzetünket nem könnyítette meg, hogy a vita kezdete előtt 20 perccel tudtuk meg, hogy a kérdés mellett vagy ellene kell-e állást foglalnunk.

A szerdai elődöntőre már csak nyolcan kerültek be. A feladat itt sem volt egyszerűbb, ugyanis a lánynak az ellen kellett érvelnie, hogy a diákok látogassanak-e olyan emlékhelyeket, amelyeket diktatúrák áldozatainak emeltek. Fanni elmondta, ugyan a döntőbe nem jutott be, de így is elégedett, mert az volt a célja, hogy a legjobb nyolcba bekerüljön. A mosolygós és kedves ifjú hölgy szabadidejében legszívesebben olvas és lovagol.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...