Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Fejlesztés mesterfokon
Minden foglalkozás két részből áll: a gyermek egy órát a trénerrel dolgozik, egy órában pedig digitális feladatokat old meg – mondta Bokros Zsuzsa. Fotó: Filep István

Májusban nyitott meg a Talentum Képességfejlesztő Központ

Fejlesztés mesterfokon

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Már Sopronban is lehetőségük van a szülőknek arra, hogy gyermekük képességeit egy speciális és világszínvonalú program segítségével, a BrainRx agytréninggel fejlesszék. A módszerrel látványos eredményeket lehet elérni.

Májusban nyitotta meg kapuit a Cserfa utcában a Talentum Képességfejlesztő Központ, ahova tanulási nehézséggel, figyelemzavarral, ADHD-val küzdő gyerekeket és magasan funkcionáló autizmussal élőket várnak.

– A gyerekekkel először elvégzünk egy tesztet, ami alapján megtudjuk, hogy az egyes részképességeik milyen szinten vannak, továbbá, hogy a mentális életkoruk hol tart a valódi életkorukhoz képest – részletezte Bokros Zsuzsa szakmai vezető. – Ezután kezdődik az intenzív tréning. A heti háromszor két óra során kiemelten a problémás területek fejlesztésére koncentrálunk.

Minden alkalom két részből áll: a gyermek egy órát a trénerrel dolgozik, egy órában pedig digitális feladatokat old meg. Különböző csomagok közül választhatnak a szülők: a legrövidebb 95, a leghosszabb 145 órás. A program végére a résztvevők mentális életkora akár 3,5–5 évet is nőhet.

– Ezek azonban csak számok – folytatta Zsuzsa. – A valóban fontos visszajelzéseket a szülők és azok az intézmények adják, ahova a gyerekek járnak. A programunknak vannak transzfer hatásai is: azáltal, hogy a gyerekek egyre jobban tanulnak, nő többek közt az önbizalmuk, így pedig javulnak a szociális kapcsolataik is. Ezért is mondjuk, hogy komplex fejlesztést végzünk.

A BrainRx agytréning egy USA-ban kifejlesztett módszer, amelyet dr. Bohács Krisztina hozott be Magyarországra. Az ország több pontján működnek már központok, így Szombathelyen, Győrben, Veszprémben, Miskolcon, Debrecenben és Baján. A soproni központ egy volt magánbölcsőde helyén nyílt, ahol Bokros Zsuzsa egy trénerrel és két gyógypedagógussal dolgozik együtt, azonban még szeretné bővíteni a csapatát.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...