Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Fertőtlenítés után tanítás
A szakképzési centrum Handler-szakképző iskolájában is elvégezték a fertőtlenítést Fotó: Filep István

Koronavírus-járvány: a katonaság közreműködésére is szükség volt

Fertőtlenítés után tanítás

| P. Horváth László | Soproni fiatalok

Megkezdődött a tanítás – a karácsonyi szünetig újra az iskolapadokat koptatják a soproni diákok. Az elmúlt héten városunk valamennyi oktatási intézményében elvégezték a kötelező fertőtlenítést.

Az elmúlt héten, az őszi szünetben ugyan az iskolákban nem volt tanítás, de nagyon fontos munkálatokat végeztek el. Az Operatív Törzs kérésének megfelelően mindenhol alaposan kitakarítottak, minden olyan eszközt, berendezést fertőtlenítettek, amelyekkel a tanulók az oktatás során találkoztak.

Králik Tibor, a Soproni Szakképzési Centrum főkancellára lapunknak elmondta, városunkban négy szakképzőintézmény tartozik az igazgatásuk alá, de eddig sehol sem alakult ki koronavírussal kapcsolatos gócpont, a digitális oktatás ideiglenes bevezetésre csupán egy-egy osztályban volt szükség.

A Soproni Tankerületi Központ valamennyi, állami fenntartású általános és speciális iskoláiban és a Széchenyi-gimnáziumában is elvégezték a fertőtlenítést. Emellett folyamatosan rendelkezésre áll az intézményekben kézfertőtlenítő és a higiéniai előírások betartásához szükséges valamennyi eszköz. Megtudtuk, tömeges megbetegedésről szerencsére nem kell beszélni, eddigi tapasztalataik alapján a járványügyi szabályok megfelelő betartásával (maszkviselet, távolságtartás) minimalizálható a fertőzés továbbterjedése. A szünet előtti héten egy iskola három osztálya, valamint két iskola egy–egy osztálya volt fertőzött tanuló miatt karanténban. Ők otthonról, digitális munkarendben folytatták tanulmányaikat. Fontos kiemelni, hogy a Soproni Tankerületi Központ valamennyi intézménye felkészült arra az eshetőségre, hogy bármikor át tudnak állni a tantermen kívüli digitális munkarendre – olvasható a tankerületi központ lapunknak küldött tájékoztatójában.

A Berzsenyi-líceumban ugyanakkor a katonaság közreműködésére is szükség volt, ugyanis az intézményben többen igazoltan megfertőződtek a koronavírussal. Emiatt több osztályban – rövid ideig – digitális oktatást is be kellett vezetni. – A szeptemberi tanévkezdésre védekezési tervet dolgoztunk ki, minden eshetőségre fel voltunk készülve – tette hozzá Tölli Balázs igazgató. – Azzal, hogy időben elrendeltük a kötelező maszkviselést és különösen odafigyelünk a higiéniai szabályok betartására, sikerült elkerülnünk a gócpontok kialakulását.

Kapcsolódó cikkek