Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Filcekkel varázsol mesevilágot
Molnár Izabella különdíjat nyert a poloneked pályázatán, mintái pólókra, vászontáskákra, rajzfüzetekre kerülnek. Fotó: Filep István

Molnár Izabella a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tervezőgrafikus szakára készül

Filcekkel varázsol mesevilágot

| Soproni fiatalok

Molnár Izabella életében először küldte be rajzait egy pályázatra, amelyen rögtön különdíjat is nyert. A 17 éves soproni lány imádja a színeket, a mintákat, a filceket és persze magát az alkotás folyamatát.

Molnár Iza természetesen kiskora óta rajzol, de – ahogy fogalmazott – 10–12 éves kora óta „komolyabban”. Színes figuráit vagy alkohol alapú filccel varázsolja a papírra, vagy megrajzolja a körvonalaikat, beszkenneli a rajzot és digitálisan fejezi be az alkotást.

– Szívesen festek vízfestékkel is, ha az időm engedi – mesélte a kedves lány. – Mindent saját magam kísérleteztem ki. Ha elakadok, szerencsére az interneten mindig találok segítséget. Iskolai versenyeken nem indultam, mert nem szeretem, ha korlátok közé vagyok szorítva. Apukám felesége, aki szintén az alkotásban tudott kiteljesedni, hívta fel a figyelmemet a poloneked pályázatára. Beküldtem három rajzomat, melyekért különdíjat is kaptam. Később személyesen is találkoztak velem, és több mintámat is kiválasztották.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy Izabella mintáival díszített pólókat, vászontáskákat, rajzfüzeteket lehet rendelni a cégtől. A lány most kezdi az utolsó évet a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceumban. A felsőfokú angol nyelvvizsgát már tavaly megszerezte, a nyári szünetet pedig arra használta, hogy megrajzolta a tarot kártya mind a huszonkettő főlapját „izás” stílusban.

Iza számára fontos a környezettudatosság: ahova csak teheti, gyalog vagy biciklivel jár.

– Rosszul érzem magam, ha ennyi idősen vinni kell valahova – tette hozzá. – A szüleim rábeszélésére elkezdtem az autósiskolát, a KRESZ-vizsgám már megvan. Nem hiszem, hogy nagy vezető leszek, de jó érzés, hogy tudok segíteni a szüleimnek, majd ha kell.

Kapcsolódó cikkek

Felpezsdítik a diákéletet

Felpezsdítik a diákéletet

2024. 03. 20. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium új diákelnöke csapatával – elődei lelkesedéséből és tapasztalataiból merítve – vág neki az előtte álló egy évnek....

Kicsi nagykövet lett…

Kicsi nagykövet lett…

2024. 03. 27. | Madarász Réka

A Magyarság KicsiNagykövete elnevezésű versenyen Katona Réka Johanna különdíjat érdemelt ki, és bekerült a mentorprogramba, ahol az idei versenyre kés...