Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Filcekkel varázsol mesevilágot
Molnár Izabella különdíjat nyert a poloneked pályázatán, mintái pólókra, vászontáskákra, rajzfüzetekre kerülnek. Fotó: Filep István

Molnár Izabella a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tervezőgrafikus szakára készül

Filcekkel varázsol mesevilágot

| Soproni fiatalok

Molnár Izabella életében először küldte be rajzait egy pályázatra, amelyen rögtön különdíjat is nyert. A 17 éves soproni lány imádja a színeket, a mintákat, a filceket és persze magát az alkotás folyamatát.

Molnár Iza természetesen kiskora óta rajzol, de – ahogy fogalmazott – 10–12 éves kora óta „komolyabban”. Színes figuráit vagy alkohol alapú filccel varázsolja a papírra, vagy megrajzolja a körvonalaikat, beszkenneli a rajzot és digitálisan fejezi be az alkotást.

– Szívesen festek vízfestékkel is, ha az időm engedi – mesélte a kedves lány. – Mindent saját magam kísérleteztem ki. Ha elakadok, szerencsére az interneten mindig találok segítséget. Iskolai versenyeken nem indultam, mert nem szeretem, ha korlátok közé vagyok szorítva. Apukám felesége, aki szintén az alkotásban tudott kiteljesedni, hívta fel a figyelmemet a poloneked pályázatára. Beküldtem három rajzomat, melyekért különdíjat is kaptam. Később személyesen is találkoztak velem, és több mintámat is kiválasztották.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy Izabella mintáival díszített pólókat, vászontáskákat, rajzfüzeteket lehet rendelni a cégtől. A lány most kezdi az utolsó évet a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceumban. A felsőfokú angol nyelvvizsgát már tavaly megszerezte, a nyári szünetet pedig arra használta, hogy megrajzolta a tarot kártya mind a huszonkettő főlapját „izás” stílusban.

Iza számára fontos a környezettudatosság: ahova csak teheti, gyalog vagy biciklivel jár.

– Rosszul érzem magam, ha ennyi idősen vinni kell valahova – tette hozzá. – A szüleim rábeszélésére elkezdtem az autósiskolát, a KRESZ-vizsgám már megvan. Nem hiszem, hogy nagy vezető leszek, de jó érzés, hogy tudok segíteni a szüleimnek, majd ha kell.

Kapcsolódó cikkek

Benedek Elek nyomdokain

Benedek Elek nyomdokain

2022. 09. 14. | Madarász Réka

A nagy mesemondó, Benedek Elek oldalági leszármazottja a híres felmenőjéről elnevezett Benedek Elek Pedagógiai Karon oktat ebben a szemeszterben dráma...

Egyetemi tanévnyitó

Egyetemi tanévnyitó

2022. 09. 14.

Megtartották a Soproni Egyetem központi tanévnyitóját. Az ünnepélyes eseménynek ezúttal is a Lámfalussy Sándor közgazdaságtudományi kar adott otthont.