Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Fogadócsaládokat keresnek
Borosné Gréczy Zsanett és az AFS cserediákok. Fotó: Filep István

Fogadócsaládokat keresnek

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Az AFS Magyarország idén is várja azoknak a családoknak a jelentkezését, akik néhány hónapra az otthonukba fogadnának egy külföldi diákot.

Az AFS egy nemzetközi, önkéntes alapon működő nonprofit szervezet, amely az interkulturális tanuláshoz nyújt lehetőséget.

– A járványhelyzet miatt átmenetileg némileg csökkent a csereprogramunk népszerűsége, ám a veszély elmúltával ismét egyre több diák érkezik hazánkba: a következő tanévben 85 tanulóra számítunk – tudtuk meg Borosné Gréczy Zsanett-től, az alapítvány soproni körzetelnökétől. – Sopronban három külföldi diák töltötte ezt a tanévet. Az olasz fiú, Gabri­elle és az indonéz lány, Refa a Roth Gyula Technikumba, a thai lány, Alicia pedig a Berzsenyi Líceumba járt. Mindhármuknak csodálatos családja volt, akik minden szempontból kitettek magukért. Az is érdekes, hogy Indiában különösen népszerű célponttá vált Magyarország. Városunkba is érkezett egy hónapra egy indiai fiú, aki két hét alatt a Rothban már a fél osztállyal összebarátkozott.

Az már biztos, hogy a következő tanévben egy olasz diák Sopronba jön, a többiek még várják azok jelentkezését, akik a családjukba fogadnák őket. A körzetelnök saját tapasztalatból is tudja, hiszen nem egy cserediákot fogadott már, mekkora lehetőség, hogy az otthonunk biztonságát fel nem adva ismerhetünk meg egy idegen kultúrát, és gyakorolhatunk egy másik nyelvet.

– Szívesen fogadnánk felnőtt önkéntesek jelentkezését is, akik segítenének a diákok programjainak megszervezésében és a velük való kapcsolattartásban – tette hozzá Zsanett. – Diák önkénteseink, akik közül többen a közösségi szolgálatukat töltötték nálunk, az idén minden területen nélkülözhetetlenné tették magukat. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Biológiából országelső

Biológiából országelső

2024. 06. 12. | Madarász Réka

Két biológiaversenyen is rangos helyezést ért el Grieszler Gellért, aki szereti a kémiát is, így az is elképzelhető, hogy később az orvosi pályát vála...

A legkisebb olimpikonok

A legkisebb olimpikonok

2024. 06. 12.

Összesen 17 soproni és környékbeli óvoda közel 200 gyermekkel vett részt az idei oviolimpián.