Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Főszerepben a művészet
A 24 óráig tartó festésen készült alkotásokat kiállították az iskola aulájában. Fotók: Filep István

Főszerepben a művészet

| Soproni fiatalok

24 óráig festettek múlt pénteken – Szent Lukács, a festők patrónusának ünnepe alkalmából nyolcadik alkalommal szervezte meg alkotónapját a Handler Nándor-technikum.

Az iskola aulájában déltől egészen éjfélig festhettek, rajzolhattak, agyagozhattak a fiatalok. A technikum diákjai mellett sok soproni kisiskolás is részt vett a programon.

– A művészet örök, a tehetség pedig mindig utat tör magának. Lehet, hogy éppen ma fedezi fel magában valaki a művészet csíráját – ezekkel a szavakkal köszöntötte a résztvevőket dr. Farkas Ciprián polgármester.

Az alkotónapot Szőcs Géza grafikusművész nyitotta meg, aki a művészet gyógyító hatásáról is beszélt. A megnyitó rendezvényen részt vett még Králik Tibor, a Soproni Szakképzési Centrum kancellárja.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A művészetek vonzásában

A művészetek vonzásában

2024. 02. 21. | Madarász Réka

Tóth Annaliza volt az, akinek a rajzával karácsonykor az önkormányzat köszöntötte a soproniakat. A Petőfi-iskola 7. mb osztályosa rendkívül sokoldalú,...

Luca más, mint a többiek

Luca más, mint a többiek

2024. 02. 21. | Madarász Réka

Az éneklés Vágány ­Luca Sára életének része gyermekkora óta, ugyanis megnyugtatja és kikapcsolja. Az orsolyás lány több színházi darabban is szerepelt...